Vliegvakantie met de kids? 5 tips!

Een verre vliegvakantie is ook met kinderen soms niet te vermijden. Of je wilt gewoon niet elk jaar naar Zuid-Frankrijk en hebt daarom besloten om dit jaar voor een vliegvakantie te gaan. Hoe dan ook, vliegen met kinderen kan erg spannend zijn. Sommige kinderen worden erg onrustig op de vlucht, wat leidt tot ergernis bij jou, maar zeker ook bij de andere passagiers. Maar wees gerust, want door je op de juiste manier voor te bereiden kun je gewoon lekker met je kinderen in het vliegtuig. Fijne vakantie!

1. Neem wat lekkers mee

Ja, we weten allemaal dat fastfood slecht is en dat kinderen eigenlijk gezond moeten eten. Maar hé, het is dan ook niet elke dag vakantie. En al helemaal geen dag waarop de kinderen het vliegtuig zitten. Maak ze de vlucht iets gemakkelijker en neem lekkere snoepjes, koekjes of frisdrank mee. Je zult al snel doorkrijgen dat je hiermee voornamelijk ook wat rust bestelt voor jezelf.

2. Bestel een maaltijd voor de kinderen

Vliegtuigeten, is er iemand die daarnaar uitkijkt? Hoewel het eten in de afgelopen jaren zeker beter is geworden, is het zeker nog geen appetijtelijke hap. En als je het zelf al met weinig zin naar binnen werkt, hoe moeilijk wordt het dan om het aan je kinderen te geven? Gelukkig hebben veel vliegtuigmaatschappijen de mogelijkheid een speciale maaltijd voor de kinderen te bestellen – meestal eentje met minder groente en meer lekkere pasta met kaas, bijvoorbeeld. Dit wordt sowieso met meer enthousiasme gegeten door je kinderen!

3. Plan de vlucht tijdens slaaptijd

Niet alleen krijgen zij zo wat rust, maar jij (hopelijk) ook! Ook al kunnen sommige baby’s altijd wel een dutje doen, sommigen kunnen dat helemaal niet. Bedenk dus onder weke categorie jouw kind valt voordat je een vlucht boekt. Het maakt die tien uur durende vlucht in ieder geval heel veel gemakkelijker als zij er een paar uurtjes tussenuit piepen…

4. Download series

Ook al hebben veel intercontinentale vluchten wel een mediasysteem, een vlucht naar bijvoorbeeld Spanje heeft dat niet. Daarnaast kunnen de opties in het vliegtuig ook erg tegenvallen, en daarom zit je sowieso goed als je voor de vlucht favoriete series en films voor de kleine offline zet. Stop ook hun favoriete dekentje in de tas voor gedurende het series kijken en ik durf je bijna te beloven dat de vlucht in vrede voltrekt.

5 .Jij bent de baas

Als laatste is het belangrijk om je baby, maar ook alle andere passagiers, te laten zien wie er eigenlijk de baas is. Een kleine huilbui zien veel mensen door de vingers, maar van een kind dat een half uur blijft krijsen wordt iedereen rustig gek. Hou ze daarom bezig en instrueer ze duidelijk over wat er komen gaat in de vlucht en wat ze kunnen verwachten. Zo raken ze in ieder geval niet ineens gestrest.

Reageren