Visum voor Tanzania aanvragen, zo werkt het

Als je binnenkort naar Tanzania afreist zul je een visum moeten aanvragen. Dat hoeft niet echt een probleem te zijn, maar is wel noodzakelijk. Denk er ook aan dat je paspoort nog minstens 6 maanden geldig moet zijn op het moment dat je het land betreedt. Behoren er kinderen bij jouw reisgezelschap, dan moeten deze over eigen reispapieren beschikken. Als tijdens je bezoek aan Tanzania het prachtige eiland Zanzibar ook op de agenda staat, heb je daar geen apart visum voor nodig, omdat het tot Tanzania wordt gerekend.

Wanneer een visum voor Tanzania aanvragen?

Het is mogelijk om op het vliegveld na aankomst een visum Tanzania aan te vragen. In dat geval moet je wel over erg veel geduld beschikken omdat het erg lang kan duren en de rij op bepaalde dagen ook erg lang is. Het is daarom verstandig om ruim van tevoren het visum aan te vragen bij het consulaat van Tanzania in Den Haag. Het adres is Alexanderveld 87 met postcode 2585 DB. Telefonisch is het consulaat bereikbaar onder nummer 070-2156450. Voor een aanvraag dien je te beschikken over 2 pasfoto’s met een goede gelijkenis, een kopie van je ticket, waarop een terugvlucht staat vermeld of een bevestiging van de boeking, ook dien je een compleet aanvraagformulier bij te voegen, dit document kan je downloaden. Een visum voor Tanzania is maximaal 3 maanden geldig. Houd er dus rekening mee dat je binnen 3 maanden naar het land moet afreizen.

Visum voor Tanzania aanvragen, zo werkt het

Visum Tanzania en Kenia

Veel bezoekers aan Tanzania willen ook Kenia bezoeken. Dat kan echter niet als je alleen over een visum voor Tanzania beschikt. Als je de grens wil oversteken heb je daar ook een single entry visum (ook als je meerdere malen de grens over zou gaan) voor nodig dat afzonderlijk moet worden aangevraagd. Heb je geen tijd of zie je op tegen de formaliteiten die nodig zijn om visa te verkrijgen voor Tanzania of Kenia, kan je dat ook laten aanvragen door een visumbureau, dat alles voor je kan regelen.

Visum Tanzania aanvragen, zo werkt het

Gezondheid

Tanzania en ook Kenia behoren tot de landen in Afrika die in principe minder gezondheidsrisico’s kennen dan veel andere landen op het continent. Dat betekent echter niet dat je zomaar kunt afreizen naar Tanzania. Neem altijd ruim voor je vertrek contact op met een medische instantie die je kan informeren omtrent de te nemen voorzorgsmaatregelen. Ziekenhuizen of de GGD in grote steden beschikken meestal over de nodige expertise. Ook zijn er deskundige bureaus die op commerciële basis werken. In theorie hoeft een last minute reis voor iemand met een goede gezondheid naar Tanzania geen probleem te zijn. Neem dan wel je vaccinatieboekje mee en ga langs de Travel Clinic of Airport Medical Services op Schiphol. Houd in dat geval wel rekening met extra kosten. Malaria komt nog voor in zowel Tanzania als Kenia. Dat is met name het geval in de binnenlanden, rond Lake Victoria en op Zanzibar. In gebieden boven de 1.200 meter komen geen muggen voor. Informeer naar het eventuele gebruik van malariapillen bij je bezoek aan de medische instanties.

Reageren