Visum voor Myanmar aanvragen? Kosten, werking en enkele reistips!

Birma, ook wel Myanmar genoemd is een populaire vakantiebestemming in Zuidoost-Azië. Het land grenst aan onder andere India en China en heeft een gigantische kustlijn. Om het land te kunnen bezoeken heb je een visum nodig. Dit visum kun je niet aanvragen op het moment van aankomst, maar moet je van tevoren (online) aanvragen. De procedure voor een visum Myanmar is relatief eenvoudig en kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Wanneer je het visum hebt bemachtigd kun je 28 dagen in het Aziatische land verblijven. Hoe vraag je precies een visum voor Myanmar aan? Wij hebben de stappen op een rijtje gezet!

Lees ook: Zo bereid je je goed voor op jouw reis naar Vietnam

Verschillende manieren

Er zijn drie verschillende manieren om een visum voor Myanmar aan te vragen. Je kunt deze online aanvragen, bij de ambassade in Berlijn of bij de ambassade in Brussel. De geldigheid van het visum is 90 dagen. Gedurende deze 90 dagen mag je maximaal 28 dagen achter elkaar in Myanmar verblijven. Voor alle manieren geldt: doe dit bijtijds. Het kan soms best een tijdje duren voordat je eenmaal je visum binnen hebt. Hieronder leggen we uit hoe je het visum online kunt aanvragen.

Visum voor Myanmar aanvragen Kosten, werking en enkele reistips!

Hoe werkt de online aanvraag

Wanneer je een visum voor Myanmar aanvraagt dien je over een geldig paspoort te beschikken. Let op: Het paspoort diens bij aankomst nog 6 maanden geldig te zijn. Het online aanvragen van een visum voor Myanmar werkt als volgt:

1) Vul het online aanvraagformulier in

2) Betaal voor het visum

Dit kan via iDeal, PayPal of creditcard. De kosten bedragen 69,95 euro.

3) Upload een recente pasfoto

Eventueel kun je ook een selfie insturen.

4) Je aanvraag is in behandeling.

Meestal duurt het ongeveer 7 dagen, maar in enkele gevallen neemt de aanvraag 30 dagen in beslag. Zorg dus dat je het visum ruim op tijd aanvraagt.

Lees ook: Alles over het visum voor Sri Lanka

Overige voorwaarden

Zoals we eerder schreven dient je paspoort bij aankomst nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Ook dien je al minstens één overnachting in Myanmar geboekt te hebben én moet je over een retourvlucht/doorreisvlucht beschikken. Overigens is het niet mogelijk om betaald werk of vrijwilligerswerk te verrichten op een toeristenvisum. Ben je te laat met het aanvragen van een visum, maar wil je deze toch graag versneld ontvangen? Dan is het mogelijk om een spoedaanvraag te doen. Een spoed aanvraag duurt maximaal 24 uur en je betaalt hier 15 euro extra voor.

Lees ook: Voorbereiden op jouw reis naar India

Vliegen met een luchtballon over Bagan

Wanneer je visum binnen is, kan het plannen beginnen! Myanmar kent een geweldige natuur en ook op cultureel gebied is dit land erg divers. Wat moet je nu allemaal echt gedaan hebben tijdens een bezoek aan dit unieke land? Hetgeen wat je in ieder geval moet doen (volgens ons) is een ballonvlucht over Bagan. Je hebt de foto’s vast weleens in een magazine zien staan. De opkomende zon en de prachtige tempels zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Het kost weliswaar een aardige duit, maar dit is het meer dan waard. De kosten variëren van 275 tot 330 euro per persoon. Elke vlucht is uniek. Van tevoren weet je niet precies waar je heen zult vliegen. De bestuurder kan stijgen en dalen, maar de wind bepaalt welke richting je opvliegt. Verder worden er lekkere hapjes uitgedeeld en krijg je bij de landing een heerlijk glas champagne. Kortom, een onvergetelijke ervaring!

myanmar luchtballon

Ben jij weleens in Myanmar geweest? Zo ja, wat was jouw ervaring? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Reageren