Visum voor Egypte aanvragen? Kosten, werking en enkele reistips!

Egypte, het land van de piramides, de Rode Zee en het Dal der Koningen. Steeds meer mensen kiezen ervoor om een zonnige vakantie door te brengen in dit Noord-Afrikaanse land. Voordat je dit prachtige land in kunt, moet je wel een visum Egypte aanvragen. Er zijn verschillende mogelijkheden om dit te doen. Zo kun je deze op het vliegveld aanvragen, maar ook vanuit je luie stoel (online). Hoe gaat dit in zijn werk en hoeveel kost dit precies? Dat lees je in dit artikel!

Visum op het vliegveld aanvragen

Eén van de mogelijkheden is dus om het visum pas bij aankomst aan te vragen. Dit heet een visa on arrival. Zodra je het vliegtuig uitkomt loop je naar de douane en hier kun je dit visum aanvragen. De kosten bedragen omgerekend zo’n 27,50 euro en je moet contant betalen in Euro’s of Dollars. Nadelen? Je moet hiervoor vaak lang in de rij wachten. Daarnaast weet je ook nooit 100% zeker of je het visum wel echt krijgt. Hoewel ze over het algemeen niet erg moeilijk doen. Toch is het verstandiger om het Visum Egypte van tevoren online aan te vragen.

egypte visum 2

Lees ook: Zo bereid je je goed voor op jouw reis naar Vietnam!

Online Visum Egypte aanvragen

De verstandigste manier is dus het online aanvragen van het visum. Zo ben je verzekerd van een visum en weet je zeker dat je het land in komt. Er zijn twee verschillende toeristenvisa te krijgen. Het ‘single entry’ visum en het ‘multiple entry’ visum. Eerstgenoemde is zoals de naam al doet vermoeden maar 1 keer geldig en met het tweede visum kun je meerdere keren het land in en uit reizen. Een toeristenvisum voor Egypte is 90 dagen geldig. In deze periode mag je 30 dagen aaneengesloten in het land verblijven (zowel bij het single entry visum als bij het multiple entry visum). Aan het visum Egypte zitten een paar voorwaarden verbonden:

– Je dient in bezit te zijn van een geldig paspoort welke tenminste 8 maanden geldig is

– Wanneer het een familiebezoek is dien je een uitnodigingsbrief bij je te hebben

– Je dient over een retourvlucht en bewijs van accommodatie in Egypte te beschikken.

Hoe gaat de online visumaanvraag in zijn werk? Hieronder een eenvoudig stappenplan.

  1. Vul online het aanvraagformulier in
  2. Betaal voor het visum. De kosten voor het visum Egypte bedragen 35,95 euro. Je kunt betalen via iDeal, bankoverschrijving, PayPal of creditcard.
  3. Je ontvangt het visum binnen 2 weken.

Lees ook: Alles over het visum voor Kenia

Overige reistips Egypte

Nu het visum geregeld is houdt niets je meer tegen om naar het prachtige Egypte af te reizen. Toch zijn er nog een paar dingen die je van tevoren kunt doen:

Veiligheid

In Egypte is het niet altijd even veilig. We willen je niet afschrikken, maar soms kunnen er politieke situaties ontstaan die voor een hoop trammelant kunnen zorgen. Check dus altijd de website van Buitenlandse Zaken om te kijken welke plekken je beter kunt vermijden.

Houd rekening met de cultuur

Egypte is voor het grootste gedeelte Islamitisch. Dit betekent niet dat jij als westerse vrouw bijvoorbeeld ook gesluierd over straat moet, maar we raden je wel aan om rekening te houden met de cultuur. Ga bijvoorbeeld niet in een super kort rokje of (voor de mannen) een korte zwembroek over straat.

Lees ook: E-visum Turkije aanvragen

Vaccinaties

Voor Egypte zijn geen verplichte vaccinaties. Toch raden we je aan om in ieder geval diarreeremmers mee te nemen. Ook is het verstandig om je te laten vaccineren voor DTP en Hepatitis A.

Ben jij weleens in Egypte geweest? Zo ja, wat was jouw ervaring? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Reageren