Visum Sri Lanka Aanvragen? Alles over het visum voor Sri Lanka!

Sri Lanka is de afgelopen jaren steeds meer in trek geraakt bij toeristen, maar ook zakenlui moeten regelmatig op reis naar het Zuidoost Aziatische land. Als je Sri Lanka wil bezoeken, dien je een visum in bezit te hebben. Anders kom je het land namelijk niet in. Vroeger was dat een hoop geregel, maar tegenwoordig is het gelukkig allemaal niet meer zo moeilijk. Je kunt namelijk online gemakkelijk een visum voor Sri Lanka aanvragen. Dit kost over het algemeen maar een handvol minuten, waardoor je in een mum van tijd de beschikking hebt over je visum. Bovendien kun je 24 uur per dag een visum aanvragen voor Sri Lanka. Wie haast heeft, omdat je bijvoorbeeld op korte termijn op reis gaat, kan bovendien gebruik maken van de spoedservice. Bij een spoedaanvraag heb je gemiddeld binnen een uurtje al een visum voor Sri Lanka tot je beschikking.

Lees ook: Goed voorbereiden op jouw reis naar Vietnam

Waar moet je om denken bij het aanvragen van een visum voor Sri Lanka?

Het is wel belangrijk dat je weet waar je om moet denken bij het aanvragen van een visum voor Sri Lanka. Er komt namelijk toch een hoop bij kijken. Je wil natuurlijk ook dat je visum geldig is en dat ook blijft gedurende de tijd dat je aanwezig ben in Sri Lanka. Allereerst is het belangrijk om te weten dat je er goed om moet denken dat je alle gegevens juist invult bij het aanvragen van een paspoort. Je moet ervoor zorgen dat alle gegevens kloppen.

Lees ook: Alles over het visum voor Myanmar

Daarnaast moet je weten dat een visum voor Sri Lanka betekent dat je maximaal 30 dagen in het land mag verblijven, althans als je het online hebt aangevraagd. Wie langer dan 30 dagen in Sri Lanka wil blijven, zal het ook moeten doen met hetzelfde visum. Je moet dan ter plekke naar het ISS gaan, dat in Colombo is gelegen. ISS staat voor Immigration Service Center. Je kunt daar je visum laten verlengen tot maximaal 90 dagen. Daarnaast moet je in het bezit zijn van een paspoort, dat nog minimaal een half jaar geldig is. Ook kun je maximaal een half jaar van tevoren het visum aanvragen. Het visum blijft namelijk slechts een half jaar geldig. Verder moet je kunnen aantonen dat je je verblijf kunt financieren, gedurende je verblijf in Sri Lanka.

Sri-lanka-visum 2

Lees ook: Zo bereid je je goed voor op jouw reis naar India

Online je visum naar Sri Lanka betalen

Niet alleen kun je gemakkelijk je visum voor Sri Lanka aanvragen, ook kun je gelijk online betalen met onder andere iDeal en PayPal. Deze betaalmethoden staan zowel nationaal als internationaal bekend als zeer betrouwbaar. Mensen ervaren deze betaalmethoden als prettig, omdat een transactie direct kan worden geregistreerd door de ontvangende partij. Een ander groot voordeel is dat je op deze manier geen bijkomende kosten hoeft te betalen, zoals transactiekosten. Als je het geld hebt betaald, ontvang je vervolgens via een e-mail je daadwerkelijke visum. De kosten voor het visum zijn €49,95. Voor mensen die op zakenreis gaan is het €10 duurder.

Ben jij weleens in Sri Lanka geweest? Hoe verliep jouw visum-aanvraag? We horen graag je ervaringen!

Reageren