Visum Kenia aanvragen? Alles over het visum voor Kenia!

Kenia, oftewel de Republiek Kenia is een land in Oost-Afrika. De hoofdstad is Nairobi en het land staat bekend om zijn Wildlife. Zo kun je hier onder andere de ‘big five’ vinden samen met vele andere unieke diersoorten. Wanneer je al dit schoons zelf wil bewonderen en naar Kenia afreist, dan zul je het een en ander moeten regelen. Zo dien je onder andere vaccinaties te halen, maar je hebt ook een visum nodig. Een visum is namelijk verplicht om Kenia binnen te komen. Hoe vraag je een visum Kenia aan en hoeveel kost het? In dit artikel leggen we de hele procedure stapsgewijs uit!

Lees ook: Alles over het visum voor Egypte

Verschillende manieren

Een visum voor Kenia kun je op verschillende manieren aanvragen. Zo kun je dit visum online aanvragen, bij de ambassade van Kenia in Nederland én in Kenia bij aankomst. De eenvoudigste, meest gebruikte manier is online. Met die e-visum kun je maximaal 90 dagen achtereenvolgens in het Oost-Afrikaanse land verblijven. De kosten van een visum Kenia bedragen 74,95 euro per persoon, wanneer je deze online aanvraagt.

Visum Kenia aanvragen Alles over het visum voor kenia

De vereisten

Voordat je kunt beginnen met de aanvraag heb je een aantal documenten nodig. Wij hebben ze hieronder op een rijtje gezet:

– Je dient over een geldig paspoort te beschikken

– Je dient de dag van aankomst én de dag van vertrek vast te hebben staan

– Het overleggen van één van onderstaande documenten:

– Een boekingsbevestiging van een retourvlucht

– Een boekingsbevestiging van een overnachting in het land

– Een uitnodiging van een inwoner van Kenia

Lees ook: Plekken in de VS die de moeite waard zijn

visum-kenia-aanvragen-2

De aanvraag

Nu kun je het visum aan gaan vragen. Dit kan dus eenvoudig online. 7 dagen per week, 24 uur per dag. We raden je wel aan om dit een paar weken voor vertrek te doen. Soms kan de procedure een tijdje duren en je wilt er natuurlijk zeker van zijn dat je het visum bij tijds hebt. De procedure bestaat uit drie stappen, namelijk:

1. Het invullen van het aanvraagformulier

Let op dat je geen fouten maakt. Alle informatie dient correct te zijn en dit wordt gecontroleerd. Als er een fout in je aanvraag staat is deze ongeldig en kom je het land niet in.

Lees ook: E-visum Turkije aanvragen

2. De betaling

Je kunt de betaling online doen via iDeal, PayPal of met creditcard. Zoals we eerder schreven bedragen de kosten 75,95 euro per persoon.

3. Pasfoto

De laatste stap is het uploaden van een pasfoto en een scan van je paspoort. Zorg dat het een recente pasfoto is. Ook is het belangrijk dat de paspoortscan van het paspoort is waarmee je straks ook het land mee in gaat.

Visum Kenia aanvragen Alles over het visum voor Kenia!

Levertijd

Over het algemeen duurt het een week voordat je het e-visum via de e-mail binnen krijgt. Soms kan het echter langer duren in verband met drukte. Zorg er dus voor dat je minstens 3 weken van tevoren je visum aanvraagt. Het is ook mogelijk om een spoedvisum aan te vragen. Hier betaal je extra voor en je hebt het visum dan binnen een paar dagen.

Heb jij weleens een visum voor Kenia aangevraagd? We horen graag je ervaringen!

Reageren