Visum Australië aanvragen? Alles over het visum voor Australië!

Australië is een populaire reisbestemming voor veel backpackers. Dit gigantische land heeft werkelijk waar alles! Megasteden zoals Sydney en Melbourne, maar ook een indrukwekkende, diverse natuur. Het land van de kangoeroes, koalaberen én natuurlijk het Great Barrier Reef. Kortom, een bestemming die je zeker een keertje in je leven moet bezoeken. Om Australië binnen te komen heb je een visum nodig. Hoe vraag je dit visum aan en hoelang is dit visum geldig? In dit artikel alle Australië informatie over het visum!

Visum Australië

Iedereen die naar Australië afreist (zowel toeristen als zakelijke reizigers) is verplicht een visum te hebben. Dit wordt gecontroleerd bij het inchecken op de luchthaven. Er zijn verschillende soorten visums voor Australië, de visums dat we in dit artikel bespreken is het zogeheten Evisitor visum Australië, ook wel het zaken- of toeristenvisum genoemd en het ETA Australië.

Het Evisitor visum

Dit is het meest aangevraagde visum voor Australië. Je mag met dit visum maximaal drie maanden aaneengesloten in Australië verblijven. Het is toegestaan om vrijwilligerswerk te verrichten of een korte studie te volgen. Let wel op: betaald werk uitvoeren is niet toegestaan!

Lees ook: Alles over het visum voor Turkije

Aan welke voorwaarden moet je voldoen?

Zoals bij andere landen ook het geval is, moet je voor het visum Australië aan enkele voorwaarden voldoen. Wij hebben de belangrijkste hieronder opgesomd:

 • Je paspoort is minstens 6 maanden geldig bij aankomst
 • Je hebt een Nederlandse (of Belgische) zorgverzekering
 • Je hebt geen tuberculose
 • Je bent in het verleden niet veroordeeld voor een gevangenisstraf van meer dan 12 maanden.
 • Je hebt geen schuld bij de Australische overheid

Hoe lang is het visum geldig?

Het visum voor Australië is in totaal 12 maanden geldig. Deze termijn gaat in op het moment dat je visum is goedgekeurd. Je mag binnen deze 12 maanden in en uit Australië reizen wanneer je maar wilt. Als je maar niet langer dan 3 maanden aaneengesloten in het land verblijft. Je kunt het visum niet verlengen, maar het is wel mogelijk om een nieuwe visumaanvraag te doen.

visum australie

Lees ook: Alles over het visum voor Sri Lanka

Hoe vraag je het visum aan?

Je kunt dit visum eenvoudig online aanvragen. Hoe werkt het precies? Hieronder hebben we de stappen op een rijtje gezet:

 • Je vult het online aanvraagformulier in
  Je kunt dit doen voor meerdere personen tegelijk.
 • Je voldoet de betaling
  Kosten van het visum bedragen 14,95 euro (per persoon). Betaling kan via iDeal, Paypal of creditcard.
 • Je ontvang je visum via de mail
  Over het algemeen heb je het visum binnen een paar (werk)dagen binnen. Er zijn echter geen garanties. Zorg dus dat je het visum ruim op tijd aanvraagt.

Visum aanvragen met spoed

Vlieg jij al spoedig naar Australië en heb je nog geen visum? Dan kun je er ook voor kiezen om een spoedaanvraag in te dienen. Dan heb je 90% kans dat je het visum binnen 3 dagen ontvangt. Hier zitten uiteraard wel extra kosten aan verbonden!

Het ETA visum

Een ander visum voor Australië is het ETA. ETA staat voor ‘Electronic Travel Authority’. Dit visum wordt door de immigratiedienst uitgegeven. Dit visum is een stuk duurder als het eVisitor visum, vandaar dat de meeste Nederlanders voor die variant kiezen. Het kan echter voorkomen dat je niet voldoet aan de voorwaarden van het eVisitor visum. In dat geval is het ETA een goede optie. Dit visum is geschikt voor reizigers van alle nationaliteiten.

Ben jij weleens in Australië geweest? Zo ja, hoe verliep de visumaanvraag bij jou?

Reageren