Vissersbastion Boedapest

De stad van de Donau; je komt er ogen en oren te kort. Het is een stad die een bijzondere ontwikkeling heeft doorgemaakt in het verleden en ook vandaag de dag nog steeds groeit en ontwikkelt. Deze stad heeft onder andere door de komst van vele toeristen op eigen benen leren staan en zich weten af te zetten van de omringende landen.

vissersbastion boedapest - ikbenopreis.nl

Een van de bezienswaardigheden die je echt niet over mag slaan, is het Vissersbastion aan de zijde van Boeda. We vertellen er graag wat meer over, maar hopen natuurlijk dat je in de gelegenheid bent om de prachtige architectuur met eigen ogen kunt gaan aanschouwen en de sfeer kunt proeven tijdens een rondwandeling.

Een stukje geschiedenis

Het Vissersbastion is gebouwd aan het einde van de 19e en het begin van de 20ste eeuw. De prachtige architectuur -mysterieuze trapjes, romantische boogjes, sprookjesachtige torentjes- is afkomstig van de hand van architect Frigyes Schulek, in de Neo-Romaanse stijl. Frigyes Schulek heeft de Matthiaskerk die vlak het Vissersbastion staat gerestaureerd en wilde deze kerk vervolgens beter uit laten komen.

Lees ook: Alles over Széchenyibad – Badhuis Boedapest

Frigyes Schulek liet zich inspireren door de geschiedenis van Hongarije. Zo zijn de koepels gebaseerd op de koepelachtige tenten van het nomadevolk dat in de 9e eeuw Hongarije innam. Bovendien heeft het Vissersbastion 7 witte torens die staan voor de 7 Magyaarse volkeren die in de omgeving woonden in de 14e eeuw.

vissersbastion boedapest

Een vreemde naam

De Hongaarse naam voor het Vissersbastion is Halászbástya. Over de naam van het gebouw is niet alles bekend. Het zou kunnen dat het is vernoemd naar de vissers die beneden in ‘Waterstad’ woonden en hier hun vismarkt hielden. Het zou ook kunnen dat het bastion door vissers werd verdedigd. Vroeger, voor de bouw van dit complex, stonden er namelijk burgtmuren rondom deze heuvel, die in de 19e eeuw gesloopt zijn.

De leukste tours in Boedapest voor je geselecteerd

Een bezoek aan het Vissersbastion

Er zijn maar weinig plekken in Boedapest die zo’n mooi uitzicht verschaffen over de stad en de Donau als de heuvel van het Vissersbastion. Dat alleen al maakt een bezoek aan het Vissersbastion meer dan waard.

Lees ook: Alles over de Burcht van Boeda

Naast het adembenemende uitzicht op de stad, geniet je van de prachtige architectuur. Een sprookjesachtige wandeling onder de boogjes door, van toren naar toren neemt je bijna mee naar een Walt Disney film. Via de indrukwekkende trappen met maar liefst 145 treden loop je naar beneden naar ‘Waterstad’.

Je kunt het Vissersbastion op eigen gelegenheid gaan bekijken. Er zijn daarnaast ook verschillende georganiseerde wandel- en fietstours die deze bezienswaardigheid aandoen.

Zo kunnen we je uit eigen ervaring de fietstour aanbevelen door Boedapest. Je kunt hem hier boeken v.a. €22,- per persoon. Tijdens deze fietstour krijg je meteen een goede indruk van alles wat Boedapest je te bieden heeft.

Ook de stadswandeling is een goede optie om te boeken. Tijdens deze tour ontdek je in 3 uur de belangrijkste bezienswaardigheden van het geweldige Boedapest. Deze wandeltocht leg je vooraf hier vast.

Houd er rekening mee dat de klim naar het Vissersbastion best pittig is. Voor kleine kinderen en minder validen personen kan het wel eens tegenvallen. Maak dan van de mogelijk gebruik om deze bijzondere plek op te nemen in een bustour van de zogenaamde ‘hop on, hop off’-bus.

vissersbastion boedapest bezoeken

Praktisch informatie

Het Vissersbastion is gratis te bezoeken. Alleen voor het bezoeken van de allerhoogste top dien je te betalen. Deze prijzen variëren rond de €1,-.

Adres: Budapest, Szentháromság tér, 1014 Hongarije
Telefoonnummer: +36 1 458 3030
Openingstijden:
Maandag t/m zondag: 09.00 – 23.00 uur

Tot slot: Probeer een zonsondergang mee te pikken vanaf het Vissersbastion voor een extra dimensie aan het uitzicht. We wensen je veel plezier in Boedapest!

Reageren