Vikingskipshuset Oslo

De Noorse hoofdstad Oslo is een geweldige bestemming voor een stedentrip. Je vindt er namelijk allerlei interessante bezienswaardigheden, waaronder het Vikingskipshuset. Dit is een museum waar je drie Vikingschepen kunt bewonderen. Ooit waren de Vikingen oppermachtig in Noord-Europa. Reis in dit museum mee met de Vikingen en leer van alles over hun bijzondere cultuur.

De rijke geschiedenis van het Vikingmuseum Oslo

Het Vikingmuseum kent een rijke geschiedenis. Het eerste idee voor een plek over de historie van de Vikingen ontstond namelijk al in 1913. Aanleiding vormde een aantal archeologische opgravingen van Viking spulletjes aan het einde van de negentiende eeuw. In de jaren twintig begon men met het inrichten van het museum. Het eerste schip dat een eigen tentoonstelling kreeg was het Osebergschip. Daarna volgden het Gokstadschip en het Tuneschip. Na een korte onderbreking in de Tweede Wereldoorlog was het museum in 1957 klaar voor bezoekers.

Wat je er tegenwoordig kunt doen

Tegenwoordig trekt het vikingschip museum in Oslo duizenden bezoekers per jaar. Het is een interessante attractie waar je onder andere tentoonstellingen kunt bezoeken over drie Vikingschepen die opgegraven zijn aan het einde van de negentiende eeuw. Dit zijn het Osebergeschip, het Gokstadschip en het Tuneschip. Daarnaast kun je je tijdens een wandeltocht door het museum allerlei andere Viking spulletjes bekijken, zoals kleine boten, gereedschappen en kleding.

Vikingskipshuset in Oslo

Waar je rekening mee moet houden

Een bezoek aan het Vikingmuseum is een leuke ervaring tijdens een verblijf in Oslo. Hou er echter rekening mee dat het museum niet ontzettend groot is. Eventueel zou je het culturele dagje uit kunnen combineren met een bezoek aan een ander museum. Een ticket voor het Vikingskipshuset geeft binnen 48 uur namelijk ook gratis toegang tot het Historisch Museum in Oslo.

Een bijzonder stukje geschiedenis in het Vikingmuseum Oslo

In het Vikingmuseum Oslo kun je drie Vikingschepen bewonderen die ooit werden gebruikt om belangrijke personen te begraven. Bij binnenkomst kom je direct het indrukwekkende Osebergeschip tegen. Het herbergt onder andere gereedschappen en wapens. Qua grootte kan het echter niet op tegen het imposante Gokstadschip, de grootste van de drie schepen. Bovendien bevindt het zich in een betere staat dan het Tuneschip uit het jaar 900. Dit is het oudste schip van het drietal, en dat is te zien.

Prijzen en openingstijden

Het vikingschip museum in Oslo opent van 26 januari tot 30 april 2016 iedere maandag van 10.00 uur tot 16.00 haar deuren. Van 1 mei tot en met 30 september kun je er terecht van 09.00 uur tot 18.00 uur. Een ticket voor volwassenen kost 80 euro, voor kinderen is de toegang gratis en studenten betalen 50 euro. Om geld te besparen zou je een groepsticket kunnen boeken. Bij minimaal 10 personen kost dit 40 euro per persoon.

Een indrukwekkende attractie

De drie imposante schepen in het Vikingkipshuset nemen je mee op een reis terug in de tijd. Bovendien ontdek je in het museum allerlei culturele schatten uit het Vikingtijdperk, zoals gereedschappen en kleding. Het is een indrukwekkende attractie die absoluut de moeite waard is.

Het beeldmateriaal is afkomstig van Visitoslo.com

Reageren