Vijf tips voor het vinden van werk in de reisbranche

1. Volg een opleiding.

Voor verschillende banen in de reisbranche wordt je sneller aangenomen als je een passende opleiding hebt gevolgd. Zo is er een hbo-studie toerisme, zijn er mbo-opleidingen tot reisleiders en stewards en met een universitaire opleiding in geschiedenis of kunst kan je heel goed een uitstekende gids worden

2. Wat zijn jouw talenten?

Voordat je werk gaat zoeken is het goed om te bedenken wat jouw talenten zijn. Ben je bijvoorbeeld goed in talen? Dan is een baan als reisleider of gids wellicht wat voor jou. Ben je vriendelijk en werk je graag met mensen? Denk dan eens over de baan als steward of reisagent. Kan jij goed mensen overtuigen en ben je goed met tekst? Dan ben jij vast een goede marketeer voor een reisorganisatie.

3. Zoek werk in de grote steden in Nederland.

De meeste bedrijven in de reisbranche zijn gevestigd in de grote steden in Nederland. Daarom heb je meer kans om een baan in de reisbranche te vinden als je hier zoekt naar werk. Daarnaast zijn de grote steden ook de plekken waar je de meeste toeristen kan vinden. Zoek in Nederland bijvoorbeeld werk in Amsterdam, Rotterdam of Utrecht.

4. Hou een reisblog bij.

Om te laten zien dat je interesse hebt in reizen is het goed om een reisblog bij te houden. Zo zien potentiële werkgevers waar jouw passie ligt en kan je ervaring opdoen met het praten en schrijven over verschillende bestemmingen

5. Zoek op je juiste websites.

Er zijn verschillende websites waar je vacatures in de reisbranche kan vinden. Gebruik verschillende van deze website als je op zoek bent naar een baan in de reisbranche.

Reageren