Vijf tips voor een echte Indiase ervaring in Delhi

  1. Drink een kop Chai op straat. Je kunt ze niet missen, de chai verkopers. Ze staan achter een grote pan die flink is aangekoekt en ze zijn omringd door klanten met een kopje chai in hun hand. Voor 10 of 15 roepies kan je een kopje heerlijke kruidige thee met melk kopen waarbij je gegarandeerd een praatje kan maken met je mede-chai drinker.

een kop chai

  1. Verdwaal in Chawri Chowk. Deze wirwar van straten en steegjes wordt bewoond door de moslimgemeenschap. De geiten wandelen hier door de gangetjes, de riksja’s komen met moeite over de keien en elk klein winkeltje verkoopt weer iets anders. Vlak naast deze wijk vind je de prachtige Jama Mosheed moskee.

Jama Masjid Mosque

  1. Eet een thali bij een lokaal restaurantje. Er zijn in Delhi verschillende restaurants voor toeristen te vinden, maar ziek wordt je in India helaas toch wel. Daarom kun je voor een echte Indiase ervaring beter naar een echt lokaal restaurantje. Geen idee wat je kan bestellen? Vraag om een Thali, dit is een bord vol met dahl (linzencurry) en verschillende andere curry’s in combinatie met rijst en chappatti’s. En het leuke is dat je bij een Thali altijd voor een tweede of zelfs derde ronde kan gaan.

eet een thali in dehli india

  1. Ga naar een Indiase film in de bioscoop. Bollywood is enorm en de films zijn geweldig! Er wordt altijd in gedanst en er is humor, romantiek, actie en zelfs een beetje religie in elke film te vinden. Zelfs al versta je geen Hindi, het zien van een Bollywood film is een must in India. Er zijn een paar grote bioscopen te vinden rond Connaugt Place.

bollywood india dehli film bioscoop

  1. Een ritje in een riksja. Riksja’s zijn het icoon van het Indiase straatbeeld. Stap één is het onderhandelen van de prijs waarbij je best wat acteerwerk mag gebruiken. Blijf wel altijd rustig en vriendelijk. Zit je eenmaal in de riksja? Dan kan je genieten van het uitzicht terwijl je langzaamaan door de drukke straten van Delhi rijdt.

riksja rijden in dehli india

Reageren