Vijf apps om Rotterdam te ontdekken

Rotterdam is een van de hipste steden van Nederland. Het is een ruige stad met veel originele en innovatieve winkels en horecagelegenheden. Er zijn veel kunstgalerijen, mooie musea maar ook genoeg sfeervolle bars en restaurants. Het is daarom een leuke stad voor een stedentrip. De beste manier om deze hippe stad te ontdekken is uiteraard met de hulp van apps. Maak het jezelf makkelijk en download deze vijf apps als je Rotterdam gaat bezoeken:

1. Rotterdam Routes

Rotterdam moet je eerst leren kennen om ervan te houden. En wie kan jou beter wegwijs maken in Rotterdam dan een local? Deze app heeft vijf verschillende routes gemaakt door locals die je meenemen lang verborgen pareltjes in de stad. Er is vast wel een route die bij jou interesses past. Met deze app kan je de schoonheid van Rotterdam ontdekken door de ogen van echte Rotterdammers.

2. Rotterdam Tourist App

De meest vanzelfsprekende app voor de toerist in Rotterdam. En hij is bijzonder handig! De app vertelt je waar de populairste Rotterdamse attracties zijn, brengt je op de hoogte van activiteiten en evenementen en heeft tips op het gebied van winkels en restaurants. Maar er is meer. De app bevat namelijk ook een overzicht van alle wifi-spots en heeft een offline kaart van Rotterdam. De gehele app werkt ook offline.

3. Rotterdam Cultuurlijk: Walk the city

Deze app biedt een stadswandeling aan speciaal voor de liefhebbers van cultuur. De Rotterdam Cultuurlijk wandeling neemt je mee langs musea, galerieën en horecagelegenheden met een apart concept. Aan de hand van herkenbare foto’s wandel je langs de mooiste plekjes van de stad. De wandeling is ongeveer vijf kilometer lang en je kunt hem in je eigen tempo afleggen.

4. Rotterdam Uitgaan

Rotterdam heeft ook een bruisend uitgaansleven dat je niet mag missen. De app Rotterdam Uitgaan vertelt je welke evenementen er zijn, welke clubs en bars de moeite waard zijn en wat het laatste nieuws is op het gebied van uitgaan in Rotterdam.

5. RET Real time

De RET, de openbaar vervoer aanbieder in regio Rotterdam heeft zijn eigen app. Met actuele vertrektijden voor bus, tram, metro, trein en ferry. Ook geeft de app meldingen wanneer er een vertraging is. En het is altijd handig om dat op tijd te weten.

Heeft je iPhone het begeven in Rotterdam?

Deze apps helpen je om je bezoek aan Rotterdam zo aangenaam mogelijk te maken. Maar wat nou als je iPhone het begeeft? Dan zou zo jouw hele dagje Rotterdam in het water vallen. Gelukkig is het mogelijk om een iPhone reparatie uit te voeren in Rotterdam. Je kunt terecht bij de mannen van Terello. Zij komen direct naar jou toe om ter plekke je iPhone te repareren. Je kunt een afspraak maken op hun website.

 

Reageren