Vier je vakantie in Litouwen

Wil je eens een andere reiservaring opdoen dan de ‘standaard’ landen waar je op vakantie naartoe gaat? Wellicht is een vakantie naar Litouwen dan iets voor jou. Het land, dat sinds kort is aangesloten bij de Europese Unie, heeft een aantal verborgen schatten die de moeite waard zijn om te ontdekken. Ik heb er een prachtige reiservaring opgedaan!

De veelzijdigheid van Litouwen

Litouwen is een overwegend katholiek land. Tijdens je vakantie in Litouwen zul je daar ook regelmatig mee worden geconfronteerd, maar dat maakt een vakantie naar dit land juist interessant.

Prachtige bezienswaardigheden tref je aan in de oude binnensteden Vilnius en Kaunas. Als je de kans hebt, moet je hier zeker naartoe reizen. Iets dat jou ook zeker zal aanspreken zijn de verschillende natuurreservaten die je in het land kunt vinden. Je vindt er veel beboste heuvels en naaldbossen. Iets dat ook echt bij Litouwen hoort zijn de talloze meertjes. Wat dat betreft lijkt het land heel erg op Finland.

Het strandleven van Litouwen

Zelf heb ik in Litouwen ook een bezoek gebracht aan het strand. Van horen zeggen begreep ik dat vooral Palanga en Kursiu Nerija heerlijke plekken waren om te verblijven. De natuurlijke zandduinen en witte stranden waren schitterend om te zien en ervaren.

186235991

Luxe vakantie vieren in Litouwen

Sinds kort is het land lidstaat van de Europese Unie en dat betekent dat je ook met de euro kunt betalen. Je hoeft dus niet vooraf langs de bank of wisselkantoor om geld te gaan wisselen. Tegelijkertijd betekent dit dat ook het aantal luxe hotels toeneemt. Je kunt steeds luxer overnachten in het land.

Je vliegtickets naar Litouwen kun je gemakkelijk en snel boeken via verschillende prijsvechters. De vliegreis naar het land duurt ongeveer 2 uur. Kortom, boek dit jaar een vakantie naar Litouwen!

Reageren