Vier je vakantie in Cuba

Cuba is het grootste eiland in de Caraïben. Het heeft een lengte van ruim 1.250 kilometer en is tegelijkertijd een veelzijdig eiland. Liefhebbers van zowel watersport en culturele activiteiten kunnen hier dan ook prima terecht.

Aan de kust zijn ruige rotsen en mooie zandstranden te vinden. Verder vind je op het eiland bijvoorbeeld suikerrietvelden en tabaksplantages.

Havana CubaBezoek het oude stadsdeel van Havana

Als culturele liefhebber zul je zeker een bezoekje moeten brengen aan het oude stadsdeel van Havana. Je vindt hier het authentieke Trinidad met zijn Plaza Mayor. Niet voor niets wordt het ook wel het middelpunt genoemd van Latijns-Amerika.

Maar ook de Malecón boulevard is een heerlijke plek om te verblijven tijdens je bezoek aan Havana. Wanneer het hier stort dan slaan de golven meters hoog over de balustrades heen.

Genieten op de badplaats van Cuba

Varadero is de bekendste badplaats op Cuba. Zo is hier voor 20 kilometer aan witte zandstranden te vinden. Verder zijn er ook voldoende clubs waar je ontspannen uit kunt gaan. Een Cubaans moet je natuurlijk mee gemaakt hebben, want Cubanen houden van dansen, vrolijkheid en veelkleurigheid.

Combineer je verblijf op Varadero met een bezoek aan natuurpark Hicacos Point. Je kunt hier onder andere de ruïnes van de La Calavera vinden.

Lekker eten in Cuba

Tijdens je vakantie op Cuba moet je zeker eens een specialiteit van de Cubaanse keuken geproefd hebben. De meeste gerechten in Cuba bestaan uit een drietal hoofdingrediënten: varkensvlees, rijst en bonen. Maar ook speenvarken wordt veel gegeten in Cuba.

Een maaltijd gaat uiteraard gepaard met een drankje. In Cuba is rum erg populair. Het is basis voor veel cocktails en andere drankjes. Mojito en Daiquiri zijn bijvoorbeeld cocktails die je hier kunt drinken. Kortom, laat je verrassen door de Cubaanse keuken!

Reageren