Verzekerd op reis: Wat wordt er precies gedekt door je reisverzekering en zorgverzekering?

Nederlanders gaan de hort op om even een paar weken heerlijk te genieten. Even de hectiek van het dagelijks leven vergeten en heerlijk ontspannen op vakantie gaan. Iets waar je op vakantie vooral niet aan wilt denken is verzekeringen. Daarom is het belangrijk om van tevoren goed duidelijk te hebben waar je nu precies voor verzekerd bent en wat er vergoed wordt in het buitenland. Wat wordt er gedekt door je reisverzekering en wat wordt er tijdens je reis eigenlijk gedekt door je zorgverzekering?

Zorgverzekering

Wat wordt er vergoed door je zorgverzekering als je in het buitenland ziek wordt of een ongeluk krijgt? In principe worden al deze kosten vergoed, tot op zekere hoogte. Ten eerste geldt dit alleen bij behandelingen die noodzakelijk zijn. Niet bij behandelingen die ook bij terugkomst in Nederland kunnen worden uitgevoerd. Ten tweede houden zorgverzekeraars een maximumtarief aan. Dit houdt in dat zij per behandeling kijken wat deze behandeling in Nederland kost en dat bedrag keren zij maximaal uit. Als desbetreffende behandeling in het buitenland duurder is, dan dien je zelf het verschil te betalen of een reisverzekering af te sluiten.

verzekering-op-reis-2

Lees ook: Waarom een reisverzekering afsluiten?

Reisverzekering

Elke reisverzekering is natuurlijk verschillend, maar de basisverzekering van de verschillende verzekeraars komt over het algemeen overeen. Wat wordt er nu precies gedekt? Hieronder een overzicht:

Dekking voor bagage

De grootste nachtmerrie van menig reiziger: het kwijtraken van bagage. Met bagagedekking ben je verzekerd tegen vermissing of diefstal van je bagage. Tevens ben je verzekerd tegen schade. Het verschilt echter per verzekeraar welk bedrag vergoed wordt.

Dekking voor onvoorziene kosten

Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de kosten van een reddingsactie of opsporingsactie, maar ook wanneer je in verband met ziekte vroegtijdig naar huis moet of als je een belangrijk document als je paspoort verliest wordt dit gedekt.

Dekking voor medische kosten

De medische kosten worden dus door je zorgverzekering gedekt tot het bedrag dat de behandeling in Nederland kost. Is de behandeling in het buitenland duurder als in Nederland? Dan vangt de reisverzekering deze kosten op.

verzekering-op-reis-3

Aanvullende dekkingen

Je kunt daarnaast je reisverzekering nog uitbreiden met verschillende pakketten. Denk bijvoorbeeld aan een Annuleringsverzekering, een zakelijke reisverzekering, een wintersportverzekering of dekking voor een langere periode.

Ben jij goed verzekerd in het buitenland? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Beste reisverzekering 2021


Reageren