Verken Rusland: Deze plekken moet je gezien hebben

Wie aan Rusland denkt, denkt niet meteen aan een vakantieland. Toch is die gedachte niet helemaal juist want Rusland heeft als vakantieland veel te bieden. Dit zeer grote en divers land heeft voor iedere vakantieganger iets moois in petto. Het heeft een wisselend klimaat met warme zomers en zeer koude winters. Wil je Rusland verkennen maar weet je niet goed op welke plek je moet zijn? Lees dan snel door naar de volgende tips.

Altaj

Altai of Altaj is een schitterend bergachtig gebied wat precies op een grensgebied ligt waar Mongolië, China, Kazachstan en Rusland samen komen. In dit gebied vind je een groot aantal meren met glashelder water, watervallen en haast buitenaardse rotsformaties. Je zult versteld staan van hoe mooi de natuur kan zijn. Het is er zeer rustig en afgelegen dus voor echte wandelaars en natuurliefhebbers is dit een waar paradijs.

Lena Pillars National Park

Het Lena Pillars National Park is ook een afgelegen natuurfenomeen. Dit fenomeen heeft een lengte van maar liefst 80 km langs de rivier Lena. Op sommige plaatsen zijn de kalkstenen rotsformaties ongeveer 150 tot soms wel 300 meter hoog. Om dit park te kunnen bezoeken stap je op de boot in de stad Yakutsk. Dit is de koudste stad in de hele wereld.

rusland-natuur

Lees ook: Wat te doen in Moskou?

Het Kremlin

Ga je echt op pad om cultuur te snuiven dan mag je het Kremlin natuurlijk niet overslaan. Het Kremlin in Moskou is het kloppende hart van dit historische centrum. Met zijn 18 hoektorens is het een zeer bijzonder complex om te zien. Verder wordt het complex beschermt met hoge wallen. Gelukkig is het hele complex toegankelijk voor toeristen en kun je er prima een dag vertoeven.

rusland-kremlin

Lees ook: Dit zijn de 5 mooiste treinreizen ter wereld!

St Petersburg

St Petersburg is na Moskou de belangrijkste stad van Rusland. St Petersburg was dan ook lang geleden de hoofdstad van Rusland. Wanneer je in deze indrukwekkende stad bent breng dan zeker een bezoek aan het Hermitagemuseum. Je kunt hier prachtige kunstschatten bewonderen waarvan sommige al eeuwen oud zijn.  Dit immens grote pand trekt jaarlijkse dan ook vele bezoekers. Het museum ligt aan het bekende Palace Spuare. Op dit plein worden regelmatig concerten gegeven door grote beroemdheden zoals de Rolling Stone en Madonna.

Baikalmeer

Dit grote meer is maar liefst 650 kilometer lang en bevat een vijfde deel van al het zoetwater in de hele wereld. De natuur rondom dit meer is zeer divers en uitermate geschikt om lange wandeltochten te maken. Zeker voor vogelliefhebbers is dit een waar paradijs. Je zult hier met gemak meer dan honderd verschillende vogelsoorten ontdekken.

Wintersport

Ook voor een week wintersport is Rusland een zeer geschikt land. Steeds meer toeristen ontdekken de prachtige pistes van Rusland dus wacht niet te lang om je skivakantie hier heen te boeken. Nu kan het nog zo zijn dat je in de vroege uurtjes de kilometerslange pistes helemaal voor jezelf hebt. Het meest bekende gebied voor een wintersport in Rusland is het Oeral gebergte. Stap op je ski’s en geniet van een rustig momentje in de verse gevallen sneeuw!

Ben jij weleens in Rusland geweest? We horen graag je ervaringen!

 

Reageren