Vergeet Montreal en kies voor Quebec stad: 5 tips!

Montreal is natuurlijk de culturele hoofdstad van de Franstalige provincie Quebec, in het oosten van Canada. Toch is er nog een andere prachtige stad in deze provincie. Quebec City, oftewel Quebec stad staat vol met historische gebouwen en wordt omringd door prachtige natuur. In dit artikel besteden we uitgebreid aandacht aan deze historische stad, die ten onrechte in de schaduw van het grote Montreal staat. We hebben de leukste bezienswaardigheden in Quebec stad op een rijtje gezet!

1. Het oude centrum

quebec-bezienswaardigheden-2

Het oude centrum van de stad is, zoals bij veel andere steden  het geval is, de absolute highlight. In ‘Vieux Quebec’ vind je onder andere de ‘Notre-Dame de Quebec’ en het ‘Fairmont Le Chateau Frontenac-hotel‘, een prachtig hotel wat vroeger een kasteel was. Daarnaast staat de binnenstad op de werelderfgoedlijst van UNESCO en wordt deze omringd door een imposante goed bewaard gebleven stadsmuur.

Ontdek het oude centrum van Quebec met deze top activiteiten:

2. Montmorency Falls

quebec-bezienswaardigheden-3

Deze indrukwekkende watervallen zijn niet erg bekend, maar zeker een bezoekje waard. De Montmorency Falls liggen op zo’n 10 kilometer afstand van Quebec stad en zijn maar liefst 84 meter hoog en 46 meter breed. Dit betekent dat ze 30 meter hoger zijn dan de wereldberoemde Niagara Falls(!). Via een prachtige brug kun je over de watervallen lopen en bij het Montmorency Manor landhuis kun je heerlijk uiteten terwijl je geniet van een adembenemend uitzicht! De Montmorency Falls kunnen ook ‘s winters bezocht worden, in deze periode is het water van de watervallen bevroren wat er erg spectaculair uitziet.

Lees ook: De mooiste uitzichten in de National Parks van Canada!

3. Le Port

quebec-bezienswaardigheden-5

Net als Montreal beschikt Quebec over een oude haven. Deze is weliswaar niet super indrukwekkend, maar het is altijd lekker om even langs het water te wandelen om uit te waaien. Daarnaast bevinden zich hier noemenswaardige musea zoals het Museum van de Beschaving en het Scheepsmusem. Ben jij een shopaholic? Dan kom je hier ook goed aan je trekken. In de haven staat namelijk een gigantische overdekte markthal!

4. Petit Champlain

quebec-bezienswaardigheden-4

De meest populaire buurt van Quebec stad is Petit Champlain. De huizen in deze wijk zien er prachtig uit en hier kun je de meest mooie foto’s maken. Door het hoogteverschil ontstaat er een uniek aanzicht, je kunt met een kabeltreintje naar het hogere gedeelte waar je een gigantische muurtekening kunt bezichtigen. Daarnaast staat deze wijk vol met de mooiste boetieks en restaurantjes!

Lees ook: Dit zijn de mooiste steden van Canada!

5. Poutine

quebec-bezienswaardigheden-6

Je kunt niet naar Quebec gaan zonder een traditionele Poutine te eten. Dit gerecht wordt veel gegeten in deze provincie en bestaat uit patat met jus en witte kaas.

Op zoek naar meer inspiratie voor jouw bezoek aan Quebec stad? Bekijk dan de volgende gids:

Ben jij weleens in Quebec stad geweest? Zo ja, wat vond je ervan?

Reageren