De Veluwe streek, een budgetvriendelijk fiets- en wandelparadijs

Het mag al wel duidelijk zijn, zonvakanties zijn niets voor mij. Ik hou niet van all-in formules en dagen aan een zwembad liggen braden, dat lees je hier!! Teveel energie in mijn lichaam en een liefde voor de natuur doen mij steeds alternatieven zoeken. Nu het winterseizoen weer voor de deur zijn wij nog wat budget weekendjes aan het zoeken. Toevallig was een weekendje in de Veluwe streek een ideale ontspanning. Het is er een echt paradijs voor zij die op zoek zijn naar de natuur.

veluwe streek

Fietsen in de Hoge Veluwe

Je hoeft niet altijd ver weg te reizen om een prachtige natuur te ontdekken. De Hoge Veluwe ligt op ongeveer 2 uur van mijn woonplaats. Ideaal om gewoon even te gaan ontspannen. Want voor mij is er niets heerlijker dan gewoon mijn mobiele telefoon uit te zetten en te sporten. In de natuur, tussen de koeien, met weinig toerisme. Dat kan allemaal in de Veluwe streek in Gelderland.

Veluwe streek

Wij zelf zijn niet zo’n wandelaars dus we hebben gewoon onze fietsen meegenomen op de wagen. Je kan hier natuurlijk op veel plaatsen fietsen huren, maar niets zo beter als je eigen mountainbike toch? Daarnaast is de Veluwe streek ook veel meer dan enkel een nationaal park. Je kan hier gewoon vrij doorheen de bossen fietsen of wandelen zonder te betalen. Het leukst is het Deelerwoud. Hier lopen de Schotse hooglanders vrij doorheen de weides en je spot hier soms ook herten. Ik denk dat we nog niet de helft van Veluwe hebben ontdekt!!!

veluwe streek

veluwe streek

 

De omgeving is heuvelachtig maar zeker niet te zwaar voor de gemiddelde fietser. Het is hier gewoon ideaal om even stoom uit te blazen na een lange werkweek. Dat je hier ook overheerlijke pannekoeken kan eten is mooi meegenomen. Veluwe heeft ons alvast aangenaam verrast. Ik heb zelden zo’n mooie omgeving ontdekt. En die vriendelijkheid van de Nederlanders, daar kan ik echt van genieten.

Ben jij al in dit prachtige stukje Nederland op bezoek geweest? Het is echt een leuke budgettip als je even wil gaan fietsen of wandelen maar niet veel geld wil kwijt zijn.

Wil je meer weten over deze indrukwekkende omgeving, surf dan naar deze website.

Reageren