Dit zijn de veiligste landen van Afrika!

Afrika is een prachtig continent dat steeds populairder wordt als vakantiebestemming. Helaas zijn niet alle landen even veilig. Zo is het niet verstandig om landen als Mali en Somalië te bezoeken. Wat zijn wel veilige landen in Afrika? Wij hebben de 3 veiligste landen van dit continent op een rijtje gezet!

Malawi

Malawi ligt in het zuidoosten van Afrika. Dit land grenst aan Zambia, Tanzania en Mozambique en telt zo’n 13 miljoen inwoners. Dit land wordt bestempeld als zeer veilig en is de ideale vakantiebestemming voor een ontspannen, zonnige vakantie. De grootste toeristische trekpleister van het land is Lake Malawi. Dit prachtig, heldere meer wordt tevens gezien als een van de mooiste meren ter wereld. Ook aan wildlife geen gebrek in Malawi. Zo kun je in Nationaal Park Nyika tijdens een safari opzoek naar de beroemde Big Five. Hoewel Malawi niet aan de kust ligt, vind je er vele meren die je de zee doen vergeten. Hier kun je ontspannen aan het strand liggen met een heerlijke cocktail. Dit allemaal terwijl je omringd wordt door de mooiste natuur. Malawi is veilig Afrika ten top!

Dit zijn de populairste accommodatie opties in de buurt van het meer van Malawi:

malawi
Malawi

Lees ook: Dit zijn de mooiste plekjes van Senegal!

Mauritius

Een ander land dat ook als ‘veilig’ wordt omschreven is Mauritius. Dit Afrikaanse eiland is een waar paradijs en ligt in de Indische Oceaan, zo’n 850 kilometer ten oosten van Madagaskar. Op dit eiland wonen een luttele 1,3 miljoen mensen en je kunt hier, net als in Malawi, heerlijk tot rust komen. Denk aan prachtige, niet drukke stranden, een azuurblauwe oceaan en geweldige voorzieningen. Daarnaast kun je hier geweldig duiken en mits je hier geïnteresseerd in bent: Mauritius beschikt over de mooiste golfbanen ter wereld. De hoofdstad van dit eiland is Port Louis waar, net als op de rest van het eiland, een relaxte sfeer hangt.

Dit zijn een paar van de populairste dagtochten en andere activiteiten op Mauritius:

mauritius
Mauritius

Lees ook: Dit zijn de beste landen voor een geweldige safari!

Namibië

We sluiten deze lijst met een, wellicht onbekend land. Namibië ligt in het zuidwesten van Afrika en dit land beschikt over de meest adembenemende natuur. Daarnaast is er in dit land (bijna) geen trammelant en kun je hier veilig gaan en staan waar je maar wilt. Dwaal door de verlaten Damara landschappen, of bezoek Cape Cross en aanschouw duizenden zeehonden. Wist je trouwens dat de op een na langste Canyon zich in Namibië bevindt? Na de Grand Canyon is de Fish River Canyon de langste ter wereld. Daarnaast heeft Namibië nog meer unieke plekjes waar je een geweldige tijd zult hebben. Kortom, zet Namibië op je bucketlist als dit prachtige land daar nog niet op staat!

Dit zijn de populairste activiteiten vanuit de hoofdstad van Namibië:

namibia
Namibië

Heb jij een van bovenstaande landen al eens bezocht? Zo ja, wat waren je ervaringen?

Reageren