Valencia, de sinaasappelstad van Spanje

Valencia is de op twee na grootste stad van Spanje en ligt in het Oosten van het land aan de Costa del Azahar. Deze historische stad staat vooral bekend om zijn sinaasappelbomen en wordt daarom ook wel de sinaasappelstad genoemd. Ook het bekende Spaanse gerecht paella vindt hier zijn oorsprong.  Er heerst hier een gemiddelde jaartemperatuur van 17.8 graden Celsius met zomerse pieken van 40 graden. De zon schijnt hier vrijwel altijd en in deze historische stad is genoeg te beleven. Wij hebben de leukste bezienswaardigheden in Valencia voor jullie op een rijtje gezet!

Plaza de Toros

Het Plaza de Toros oftewel ‘Het plein van de stieren’ werd tussen 1850 en 1860 gebouwd en sindsdien worden hier geregeld stierengevechten gehouden. Het stierenvechten zelf is natuurlijk om kotsmisselijk van te worden, maar de arena is prachtig vormgegeven. Plaza de Toros heeft wel wat weg van het wereldberoemde Colosseum in Rome.

Parque Natural de la Albufera

Dit prachtige natuurpark ligt weliswaar op 11km afstand van Valencia, maar is zeker de moeite waard. Hier vind je verschillende soorten flora en fauna. Je vindt hier een gigantisch meer en het park is meer dan 20.000 hectare groot. Ideaal voor als je even wilt ontsnappen aan de drukte van de grote stad.

Ontdek het natuurpark Albufera met deze top activiteiten vanuit Valencia:

Eixample

Deze wijk is een verborgen parel in Valencia. Hier vind je het echte authentieke Valencia terug, zonder dat je vergezeld wordt door de vele andere toeristen. Je vindt hier chique winkels, maar ook knusse boetieks en romantische cafeetjes. Binnen deze wijk vind je ook het treinstation ‘Estacio del Norte’ vanwaar je de trein kunt pakken naar andere steden binnen Spanje.

Jardín del Turia

Door het midden van de stad loopt een drooggelegde bedding van de rivier de Turía. Tegenwoordig is in deze rivierbedding een park aangelegd. Je kunt hier heerlijk rondlopen of fietsen en genieten van de prachtige bomen en vijvers. Ook bevindt het ‘Ciutat de les Arts i Les Ciències‘ (City of Arts and Sciences) zich in deze rivierbedding. Dit wetenschappelijk centrum is prachtig om te zien. De moderne gebouwen zijn ontworpen door architect Santiago Calatrava. Je vindt hier andere andere het operagebouw, een bioscoop en een planetarium.

Playa Malvarossa

Valencia is, net als Barcelona, gezegend met een strand. Een klein stukje buiten het centrum vind je het stadsstrand. Hier is genoeg te doen! Je kunt hier uiteraard zwemmen, zonnebaden of heerlijk wandelen, maar er zijn ook diverse restaurants op dit strand met uiteenlopende menukaarten. Zo kun je hier heerlijke paella en andere visgerechten nuttigen onder het genot van een koud glas sangrìa.

Dit zijn de top accommodatie opties in de buurt van Playa Malvarossa:

Reageren