Vakantiebestemming met de hond kiezen? Hier let je op!

Je wilt met je trouwe viervoeter op reis, maar waar naartoe? Je kunt je hondje namelijk niet zomaar overal mee naartoe sleuren, daar moet je echt even over nadenken. Graag geven we je inspiratie en noemen we tips op het gebied van vervoer en verblijf. Let’s go, waf waf!

Lekker ravotten en wandelen

Het is natuurlijk prettig als de hond op de bestemming naar hartenlust kan spelen en ravotten. Wil je wandelen in de buurt van een natuurgebied? Let er dan zeker even op of honden daar toegestaan zijn. Wat echt een heerlijk idee is? Een huisje aan zee met hond! Rondom het huisje is immers genoeg ruimte, en daarnaast maak je heerlijke wandelingen aan het strand. Is weer eens iets anders dan het bos. Dus hup, lekker naar de zee!

Hondvriendelijk vakantiehuis

Niet ieder vakantiehuisje is toegankelijk voor honden. Of misschien wel toegankelijk, maar in ieder geval niet welkom. Ook dat is dus iets om op te letten. Zo snuffelden we eens rond en zagen we dat er bij diverse huisjes expliciet bij staat dat huisdieren niet toegestaan zijn. Waar kun je dan wel terecht? Bij aanbieder LekkerNaarZee, die vakantiehuisjes in de Kop van Noord-Holland verhuurt en een specifiek aanbod heeft met hond vriendelijke accommodaties. Dus, vakantie Callantsoog aan zee boeken? Wij zeggen doen!

Laten wennen aan de auto

Laten wennen aan de auto

Klaar om naar je heerlijke vakantiehuisje te vertrekken? Ook qua autovervoer zijn er nog wel een aantal zaken om op te letten. Je hebt al een goede stap gezet door lekker in Nederland te blijven, want de meeste honden voelen zich comfortabeler in een auto dan opgepropt in een vliegtuig. Snappen we. Bovendien zit je dan niet vast aan de regels van hondenvakanties buiten de grenzen. Als je hondje nog nooit in de auto heeft gezeten dan raden we je aan om hem rustig te laten wennen. Maak eerst eens een rondje in de buurt voordat je een langere rit gaat ondernemen. Check hier nog even mooie en dog friendly wandelgebieden in Nederland, wie weet ligt er wel een bij jou in de buurt.

Fasten your seatbelts

Hoe je hond dan het beste vervoeren in de auto? Daarvoor heb je verschillende opties. Je kunt hem of haar bijvoorbeeld op de achterbank zetten en een hondenrekje tussen de voor- en achterkant plaatsen. Wel zo veilig dat je schatje niet zomaar richting het stuur kan springen. Daarnaast zou je ook een autogorgel kunnen overwegen. Want ja, ze bestaan echt! Niet iedere hond zal zich echter zomaar achter een gordel laten stoppen, dus mocht je viervoeter niet zo graag stilzitten dan kom je al snel uit bij een bench. Kies niet standaard voor de bench die je al thuis hebt staan, maar let er bij voorkeur op dat het model een crashtest voor de auto heeft ondergaan.

Koffers pakken en go!

Je moet natuurlijk ook nog aan alle toebehoren voor je hond denken. Neem hondenbrokken van thuis mee, want dan weet je zeker dat je goed zit. Ook een EHBO-kit is slim om mee te nemen voor de zekerheid. En vergeet het riempje niet. Zoiets simpels dat je niet de eerste zou zijn die juist dat zou vergeten. Went jouw doggy niet zo snel aan een andere omgeving? Dan kun je voor de zekerheid een GPS-tracker aan de halsband bevestigen. Ben je klaar om te gaan? Vergeet natuurlijk niet om je eigen koffer ook zorgvuldig in te pakken. Voor je het weet ben je zo met je viervoeter bezig dat je zelf de helft thuis laat liggen. Allebei klaar? We wensen je veel plezier!

Reageren