Vakantie voor alleenstaande ouders

Ouders van nu leven in roerige tijden. Het opvoeden van een gezin en het werken ernaast kan zo zijn tol eisen. Daarnaast zijn er natuurlijk ook nog eens de alleenstaande ouders die een hele andere druk ervaren, namelijk het alleen op vakantie moeten gaan. Voor al die (alleenstaande) ouders zijn er nu gelukkig tal van oplossingen als het om de vakanties gaat.

Reisorganisaties verbreden hun aanbod

De single reizen zijn tegenwoordig al een gemeengoed geworden Dit type reis is een groot succes en wordt door vele organisaties aangeboden  Dit soort succes smaakt natuurlijk naar meer en daarom  zijn er tegenwoordig  ook de for adults only vakanties Dit klinkt als een duistere uithoek die we alleen kennen van een schimmige videotheek, maar nee gelukkig kunnen dit soort vakanties het daglicht een stuk beter verdragen.

Alleenstaande ouders zonder kinderen

Als alleenstaande ouder op reis kan tegenwoordig ook. Via georganiseerde reizen is het een stuk eenvoudiger om op pad te gaan met of zonder je kind(eren). Veel keuzes die je eerst samen maakte zijn in je eentje natuurlijk een stuk lastiger, Maar een ouder vakanties nemen dit dus uit handen, Ook voor dit soort reizen zijn er goede websites die je helpen om een gepaste bestemming te vinden.

Als je als alleenstaande ouder besluit om even zonder kids weg te gaan zijn er toch ook nog zaken waar je wel degelijk over na moet denken.  Velen hopen via een vakantie weer een nieuwe partner te vinden. Door op vakantie te  gaan zonder de kinderen wordt deze jacht natuurlijk een stuk makkelijker. Besef namelijk wel dat via deze vakantie romances een ongelukje in een klein hoekje.

Vakantie ongelukjes

Zo kan het zijn dat je op vakantie gaat in een cooling down periode. Ieder even zijn eigen weg. Het gevaar is dat je door een dergelijke romance verwikkeld kan raken in allerlei complexe situaties. Als man zal je goed in de smaak vallen bij de dames omdat je aantoont dat je family man bent, terwijl andere dingen natuurlijk ook weer tegen je werken (de schade van de scheiding voor de kinderen). Zorg dus dat je goed voorbereid op vakantie gaat, Gebruik anti-conceptie middelen en probeer je hoofd tijdens deze vakantie romances dus niet te verliezen. Voor de dames geldt natuurlijk hetzelfde. Mocht een romance bijvoorbeeld toch leiden tot een zwangerschap dat kan dit vervelende situaties. Zeker als er door deze romances onduidelijk lijkt te worden wie de vader van het kind is. Een vaderschapstest kan hierin dan nog uitsluitsel geven.

Maar de gouden regel blijft: Bezint eer gij bemint. Want voorkomen blijft altijd beter dan genezen.

Reageren