Vakantie vieren op Madagaskar

Madagaskar is een bijzondere vakantiebestemming. Het vier na grootste eiland van de wereld heeft veel bijzondere natuur. Zo zijn er enorme regenwouden, watervallen en prachtige stranden. Het is nog geen hele populaire bestemming, maar het afgelegen eiland is daarom nog redelijk onontdekt en een perfecte bestemming voor avonturiers. Madagaskar is ook een goede backpack bestemming want backpacken in Madagaskar is totaal niet duur. Naast prachtige natuur zijn de mensen in Madagaskar erg vriendelijk en is het er bijna altijd heerlijk weer.

Dit zijn de hoogtepunten van Madagaskar

Madagaskar staat bekend om zijn bijzondere flora en fauna. In het land vind je 5% van alle diersoorten ter wereld. Veel van deze dieren komen alleen in Madagaskar voor. Madagaskar is niet voor niets een populaire filmlocatie voor natuur documentaires, maar om deze prachtige natuur in het echt te zien is uiteraard nog veel mooier. Dit zijn de bijzondere plekken en bezienswaardigheden van Madagaskar.

Madagaskar

De nationale parken van Madagaskar

Nationaal park Ranomafana

In dit populairste nationale park van Madagaskar woont de gouden bamboo lemuur en wel elf andere soorten lemuren. Lemuren zijn een soort apen, ze worden ook wel maki’s genoemd. Naast deze apen zijn er ook veel bijzondere vogels, gekko’s, slangen en kameleons. Het park is wel 416 vierkante kilometer groot. Er zijn vijf verschillende wandelpaden en er zijn gidsen die Engels spreken. Er zijn twee verschillende circuits waarbij je in het park zelf slaapt. In het park zijn ook enkele warmwaterbronnen.

Nationaal park Montagne d’Ambre

Dit park in het tropische noorden van Madagascar heeft prachtige watervallen en uitgestrekte meren.  Het is een vulkanisch massief  en daarom een bijzondere plek. Ook hier zijn de mooiste dieren te spotten.

Isalo Nationaal Park

Dit park is wat droger dan de andere nationale parken en heeft iets weg van het Amerikaanse wilde westen. Maar desondanks kan je hier prachtige watervallen en diepe ravijnen zien. Er zijn grillige zandsteen formaties en mysterieuze grotten. Het is een fijne plek om te ontdekken.

Nationaal park Marojejy

Dit ruige nationale park ligt in het noordoosten van Madagaskar. Het is sinds 2007 UNESCO werelderfgoed. In het park vind je veel verschillende landschappen en een bijzondere flora en fauna.

Andringitra nationaal park

Dit nationale park is een ruig gebied met een gebergte met de hoogste bergtoppen van het land. Het park is relatief onontdekt dus het is de perfecte plek om in alle rust te genieten van de natuur. Het landschap van het park is erg gevarieerd. Van hoge bergen tot groene valleien en van watervallen tot savannes. Het bergketen staat ook op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Avenue of the Baobabs

De typische baobab boom is een kenmerk voor Madagascar. De “Avenue of the Baobabs” ligt aan de route Nationale 8. Hier staan veel hoge baobab bomen naast elkaar. en prachtig gezicht!

Madagaskar

 

De stranden van Madagaskar

Madagascar heeft onwijs veel mooie stranden en de kleinere eilanden rondom het land zijn de perfecte bestemming voor een relax vakantie. Tijdens een rondreis door Madagascar heb je genoeg keuze uit verschillende stranden. Dit zijn drie populaire strandbestemmingen:

Ifaty

Deze kleine stad net boven de havenstad Tuléar is een fantastische plek om de onderwaterwereld rondom Madagaskar te ontdekken. De koraalriffen zijn hier geweldig mooi. Als je op de juist tijd van het jaar komt heb je ook de kans om migrerende walvissen te spotten.

Nosy Be

Dit eiland staat bekend om zijn prachtige stranden en luxe resorts. Je kunt hier goed snorkelen en duiken en in het park Réserve kan je prachtige wandelingen maken. Maar je komt vooral naar Nosy Be om te relaxen en om op het strand te liggen.

Salary

Deze baai aan de zuidkust van Madagascar is een van de mooiste van het land. Het heeft fijn zand en in de groenblauwe zee kan je kleurrijke vissen en koraal zien.

Madagaskar

Antananarivo

Antananarivo is de hoofdstad van Madagaskar en heeft nog duidelijke Franse invloeden. De stad wordt vaak simpelweg Tana genoemd. Bezoek eens de enorme Zoma-markt waar je makkelijk verdwaalt tussen alle verschillend kraampjes. Je kunt hier de bijzondere producten uit Madagskar proeven en kopen. Een andere bijzondere bezienswaardigheden is het paleiscomplex Rova van Antananarivo. In de zeventiende en achttiende eeuw was dit het paleis van het koningshuis van Madagaskar en inmiddels is het grotendeels gerenoveerd.

Wil je Madagaskar gaan bezoeken? Dan zou je met een georganiseerde groepsreis mee kunnen gaan.

Reageren