Vakantie op een onbewoond eiland

Bij het plannen van je volgende vakantie denk je waarschijnlijk niet meteen aan een onbewoond eiland. Dit lijkt namelijk van iets uit een film. Toch zijn en genoeg onbewoonde eilanden in én buiten Europa waar je gemakkelijk een tijd kunt vertoeven, en nog belangrijker: helemaal kunt opladen en ontstressen. Hier volgen mooie onbewoonde eilanden in de wereld die zich perfect lenen voor een onbezorgde, rustgevende vakantie. Je favoriete leesboek erbij, en chillen maar!

Owen Island, Kaaimaneilanden

Voor een echt avontuur ga je naar Owen Island net voor de Zuidwestkust van Little Cayman. De enige manier om dit eilandje te bereiken is door er naartoe te zeilen of kajakken via het kalme water van het eiland, dus een bezoek aan deze parel in de oceaan is zeker niet voor iedereen weggelegd! Eenmaal op Owen Island kunt je genieten van een welverdiende picknick onder een van de palmbomen en gewoon heerlijk genieten van de rust om u heen. Owen Island heeft geen enkele bewoners, buiten de dieren die zich schuil houden achter de bomen, dus optimale rust is gegarandeerd! Geniet alleen of met vrienden en van deze prachtige plek op aarde.

Tazi Island, Filipijnen

Tazi eiland is een onbewoond eiland in de Celebes-Zee, net ten Zuiden van de Filipijnen. Het eiland behoort tot één van de meest afgelegen plekken op aarde, en een vakantie hier doorbrengen is dus meer dan speciaal! Je kunt hier gewoon de hele dag doorbrengen met niks doen, luieren in een hangmat met een goed leesboek en een kokosnoot, lekker bijslapen of je yoga oefeningen uitvoeren. Heb je toch zin in een klein beetje actie? Ga op vissenjacht, neem een kano de azuurblauwe zee op of maak een avontuurlijke wandeling in het oerwoud. In de avond kun je genieten van de mooiste zonsondergangen die je ooit in je leven hebt gezien en je zelfgevangen visje roosteren op de barbecuq.
Let wel op: dit eiland is alleen te bezoeken van november tot en met maart!

Barra eilanden, Schotland

Bishop’s Isles Barra Eilanden Schotland
Barra Eilanden

Deze onbewoonde Schotse eilanden zijn ook bekend als Bishop’s Isles. De archipel bestaat ui negen kleine eilanden waarvan er slechts één bewoond is, de rest is totaal verlaten. De Bara eilanden zijn bekend om zijn schoonheid vanwege de prachtige stranden, heuvels en heidevelden en je kunt deze eilanden per vliegtuig bereiken, tussen de getijden door. Ook is Barra bereikbaar met de veerboot vanuit Oban, je zult dan aankomen bij de hoofdhaven Castlebay.  

Rottumeroog, Nederland

Rottumeroog onbewoond vakantie eiland
Rottumeroog

Ja, echt waar, een onbewoond eiland in Nederland bestaat óók! Rottumeroog is een waddeneiland dat voor de kust van Groningen ligt en wordt ook wel Rottum genoemd. Mensen zeggen ook wel dat het de meest eenzame plek van Nederland is omdat het zó afgelegen is. Bij Rottumeroog horen nog 2 andere kleine onbewoonde eilandjes genaamd Rottumerplaat en Zuiderduin. Om bij al deze eilandjes te komen moet je een wonderbaarlijke reis maken, en er worden maar een paar keer per jaar beperkt bezoekers toegelaten. Mocht je dit een avontuur lijken en dit isolate eilandje in eigen land willen bewonderen? Dan kun je het beste even de website van Staatsbosbeheer in de gaten houden. Zij kunnen ervoor zorgen dat ook jíj dit prachtige stukje Nederland kunt ontdekken!

Jaco Eiland, Oost-Timor (Indische Oceaan)

Jaco eiland oost timor
Jaco Eiland

Dit prachtige exotische eiland is verlaten omdat de lokale bevolking gelooft dat het land heilig is, omdat twee verschillende zeeën, namelijk de Banda- en Timorzeeën hier samenkomen. Ondanks dat de lokale bevolking wegblijft van deze magische plek, zijn bezoekers meer dan welkom. Je kunt de plaats niet officieel bezoeken, maar lokale vissers bieden ritten naar het eiland per boot. Je kunt hier dagtochten maken en relaxen op het mooie strand, of je tentje opzetten en een aantal dagen op het eiland blijven zodat je compleet kunt opladen. Jaco maakt ook deel uit van het dichtbegroeide Nationale Park Nino Konis Santana. Je vindt hier verschillende soorten speciale bomen en bijzondere vogelsoorten. Ook is Jaco eiland de perfecte plek om te snorkelen.

Blasket eilanden, Ierland

Blasket  eilanden Ierland
Blasket eilanden

Ten westen van Ierland liggen de Blasket eilanden. De eilanden zijn nu onbewoond, maar dat was niet altijd zo. Ooit leefden er zo’n 200 mensen op het eiland, maar in 1953 vertrokken de laatsten en sindsdien is het eiland onbewoond. Het landschap van de Blasket eilanden is typisch Iers. Groene vlaktes, een ruig, glooiend landschap en steile kliffen met een ruige zee. Op een paar plekken vind je nog ruïnes van de huizen van de oorspronkelijke bewoners. Je kunt deze bijzondere eilanden bereiken via de ferry vanaf het vasteland, in de lente, zomer én herfst, mits het weer het toelaat.

Baretta Eiland, Portugal

Ilha Deserta Portugal
Ilha Deserta

Gelegen in het Ria Formosa National Park, net voor de kust van Faro, doet de Ilha Deserta (verlaten eiland) zijn naam eer aan. Het eiland heeft geen bewoners en de enige belangrijke structuur op het is het populaire O Estamine Restaurant aan de oostkant van het eiland. Het overheerlijke eten wordt hier bereid in de keuken op zonne-energie van het restaurant.

Al met al is de Ilha da Barreta een paradijs voor strandgangers en het belangrijkste tijdverdrijf zal hier dan ook zonnen en zwemmen zijn, afgewisseld met wat gesnorkel.  Er zijn echter ook nog andere dingen te doen mocht je lang genoeg hebben in de zon hebben gelegen. Je kunt het eiland namelijk gemakkelijk gaan verkennen door wandelingen te maken, de lagunas verkennen per bootje of kano en flamingo kolonies spotten. Reizen naar het eiland is redelijk gemakkelijk en kost ongeveer 25 euro voor een retour boottocht vanuit Faro of Olhao. De reis duurt ongeveer 30 minuten per enkele reis.

Zo zie je maar; je hóeft niet altijd omringt te zijn door mensen wanneer je op reis gaat. Ben jij echt toe aan rust en stilte om je heen? Overweeg dan zeker eens om een onbewoond eiland te bezoeken tijdens je vakantie!Reageren