Vakantie Kaapverdië: heerlijke winterbestemming

Kaapverdië is een eilandengroep in de Atlantische oceaan, voor de kust van Afrika. De hele eilandengroep bestaat uit 10 eilanden en de hoofdstad Praia ligt op het eiland Santiago; dit is ook het eiland waarop alle internationale vluchten landen. Vanuit hier kun je met een boot of een binnenlandse vlucht de andere eilanden bezoeken. Dit maakt Kaapverdië tot een enorm veelzijdige vakantiebestemming.


Bron afbeelding

Winter in Kaapverdië

Het is niet voor niets dat Kaapverdië een populaire voor- en najaar vakantiebestemming is onder de Nederlanders. Het weer in Europa is meestal nog niet stabiel genoeg, terwijl de zon de temperaturen in Kaapverdië al snel op laat lopen tot 25 graden in de wintermaanden. Het warme klimaat, het uitblijven van regen en de zachte warme wind maken de december maand een ideale maand voor vakanties! De ideale bestemming voor deze winter is dus op vakantie Kaapverdië. Temperaturen tot 25 graden zorgen voor een aangename warmte vergeleken de koude, snijdende wind in Nederland. Terwijl familie en vrienden in Nederland met sjaals en mutsen de deur uit gaan, lig jij lekker te genieten van de zon op het strand!

Eiland hoppen

Eenmaal in Kaapverdië geland kun je alle eilanden bezoeken. De eilanden Sal en Boa Vista zijn de populairste winterzonbestemmingen in Afrika. Je kan hier genieten van een echte zon, zee en strand vakantie. Sal staat bekend om haar eindeloze witte zandstranden en geweldige golven. Ideaal voor een watersport vakantie, maar je kan er ook heerlijk tot rust komen in de luxe hotels. Daarbij kun je op beide eilanden ook genoeg verlaten stranden vinden waar je heerlijk tot jezelf kan komen.

Naast deze eilanden zijn ook de plaatsen Tarrafal en Pedra Badejo populair bij het grote publiek. Mocht je dus voor een authentieke Kaapverdië vakantie willen gaan, probeer deze plaatsen dan te ontwijken. Er zijn namelijk ook vele kleinere plaatjes en vissersdorpjes langs de kust van de meeste eilanden te vinden. Hier vind je kleinere hotels, gerund door de lokale bevolking en ben je dus lekker een beetje weg van de massa. Heb je het eerste eiland gezien? Dan pak je gewoon een boot naar de volgende bestemming!


Bron afbeelding

Korte reistijd

Je hoeft niet eens ver te vliegen om de winterzon op te zoeken. Een vlucht naar Kaapverdië duurt gemiddeld maar een kleine 6 uur. Alle vluchten landen in de hoofdstad Praia en vanuit hier kun je de reis voortzetten naar je favoriete locatie. Waar je ook besluit te verblijven, de zon vind je zeker!

Wat is jouw favoriet in Kaapverdië?

Reageren