Vaarvakantie in Nederland: 5 mooie bestemmingen!

De zomer is om de hoek en dat betekent dat er goed vaarweer op komst is. Tijdens deze warme zomerdagen zoeken we graag de verkoeling op. De perfecte manier: een heerlijke vaarvakantie op de Nederlandse wateren. Met talloze prachtige natuurgebieden is er genoeg om te ontdekken en te doen. Gooi de boeien maar los en laat je inspireren door deze vijf mooie vaar bestemmingen.

1. De Biesbosch

Het Nationale park de Biesbosch is een beschermd grondgebied en één van de grootste natuurgebieden in Nederland. Van de wilgenbossen tot de groene oevers, je raakt maar niet uitgekeken. Vaar door de kronkelende rivieren en kreekjes, of stop onderweg voor een romantische picknick. Tip: boek een speciale tocht in dit gebied om bevers te spotten! Leuk voor groot en klein.

2. De Friese meren

Deze meren zijn gelegen in het Zuidwesten en staan ook wel bekend als ‘het Waterland van Friesland’. De waterlandschappen staan allemaal met elkaar in verbinding en brengen super veel avontuurlijke mogelijkheden met zich mee. Huur bijvoorbeeld een kano op locatie om de verschillende meren en kanalen te bevaren. Of ga zeilen in dit gebied, als je genoeg ervaring hebt natuurlijk. Met haar geweldige diversiteit is er genoeg te zien en te beleven. Bekende meren die je in dit gebied gezien moet hebben zijn het Tjeukemeer, het Sneekermeer en het Slotermeer!

3. Ijsselmeer

Dit uitgestrekte water heeft een ieder wat te bieden. Tijdens een begeleide dagtocht op het water leer je alles over de inpoldering van de jongste provincie van Nederland: Flevoland. Rondom het water is het in de verschillende authentieke vissersdorpen heerlijk vertoeven. Daarnaast is wandelen en fietsen over de afsluitdijk ook populair. En voor de échte fanatiekeling: fiets een gedeelte rondom het meer en geniet van het prachtige uitzicht. Daarna kan je lekker neerploffen op het strand!

Ijsselmeer

4. Maasplassen

Wist je dat de Limburgse Maasplassen het grootste watersportgebied is van Nederland? Watersportliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Van duiken tot kajakken, wakeboarden of waterskiën. Op de Maasplassen is het allemaal mogelijk! Ook leuk: combineer een rondvaart met een middagje op het droge. Roermond kent talloze gezellige terrasjes om een dag varen, zwemmen of watersport goed af te sluiten.

5. Waddenzee

De Waddenzee staat niet voor niets op de lijst van het UNESCO werelderfgoed. Het waddengebied zorgt voor het ultieme vakantiegevoel. Must do: zeehonden spotten, wadlopen en bovenal genieten van de prachtige ongerepte natuur. Wissel daarnaast het varen af met wandelen of fietsen door de duinen en bossen. En voor de echte waaghals: je kunt hier ook skydiven!

Een mooie bestemming voor je vaarvakantie is een goede eerste stap. Hiernaast moet je er wel voor zorgen dat je goed bent voorbereid. Zorg niet dat je in het achterschip raakt. Lees daarom onze lijst met dingen die je niet mag vergeten wanneer je met de boot op reis gaat. Ga jij meerdere dagen varen en wil jij je favoriete Nederlandse programma’s en series niet missen? Koop dan een digitale televisie. Hiermee heb je altijd en overal beschikking tot de Nederlandse TV, ook op het water!

Reageren