Wat te doen in Utrecht?

Utrecht, een prachtige stad in het hartje van het land. Ben jij van plan binnenkort een stedentrip in Nederland te boeken? Dan raden we aan om Utrecht te bezoeken. Waarom en wat te doen in Utrecht? Hieronder 7 bezienswaardigheden die je moet bezoeken als je naar Utrecht trekt!

1. Het oude postkantoor

Tot voorheen was dit het ‘hoofdpostkantoor’ van Utrecht. Dit postkantoor opende in 1924 haar deuren voor het publiek en staat op het Neude. Dit statige gebouw is ontworpen door J. Crouwel jr. Deze architect liet zich inspireren door de stijl van de Amsterdamse school. Sinds 2011 wordt het postkantoor niet meer gebruikt. In de toekomst is het de bedoeling dat dit gebouw gaat dienen als winkelcentrum.

2. Winkel van Sinkel

Tijdens een dagje uit, ga je natuurlijk ergens een bakje koffie of thee drinken. In Utrecht raden we aan om dat bij de Winkel van Sinkel te doen. Dit prominente gebouw bevindt zich pal aan de oude gracht en stamt uit 1840. Je kunt simpelweg niet om dit gebouw heen. Daarnaast serveren ze heerlijke koffie, wat natuurlijk ook niet onbelangrijk is!

3. Het Rietveld huis

Gerrit Rietveld, geboren en getogen in deze prachtige stad is verantwoordelijk voor het ontwerpen van de buitenkant én het interieur van dit markante huis. Sinds het begin van deze eeuw staat dit huis zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Daarom is het bezoekje aan het Rietveld huis absoluut één van de niet te missen bezienswaardigheden van Utrecht. Zeker een bezoekje waard dus!

4. De Twijnstraat

De wijnstraat fungeert sinds de 13e eeuw als dé belangrijkste winkelstraat van Utrecht. Tevens is deze populaire straat één van de oudste straten van de stad. Je vindt hier kleine winkeltjes, restaurants en nog veel meer! Dat allemaal terwijl je kunt genieten van een prachtig uitzicht op de dom.

5. Centraal museum

Dit museum werd in de 19e eeuw opgericht met als voornaamste doel om de inwoners van Utrecht kennis te laten maken met ‘lokale kunst’. Inmiddels is dit museum uitgegroeid tot een grote naam. Hier vind je klassieke én moderne kunst. Eerdergenoemd Rietveld huis behoort op papier ook tot het Centraal museum. Net als het ‘Dick Bruna Huis’.

6. FC Utrecht

Wie van voetbal houdt moet een keer in zijn leven een wedstrijd van FC Utrecht hebben bijgewoond. FC Utrecht is een gezellige volksclub en is nog nooit gedegradeerd uit de Eredivisie. Het voetbal is weliswaar wisselvallig maar er heerst altijd een geweldige sfeer in de Galgenwaard!

7. De Domtoren

De Domtoren is veruit de meest unieke kerktoren van Nederland en daarom absoluut één van de bezienswaardigheden in Utrecht die je niet mag overslaan. De 112 meter hoge Domtoren is tevens de hoogste kerktoren van het land. De kerk werd vanaf 1254 gebouwd en werd in de 14e eeuw getroffen door een zware storm. Door deze storm werd de kerk van de toren gescheiden. De domtoren (en de kerk) zijn beiden open voor bezoekers. Je kunt hier alles te weten komen over de geschiedenis van deze bijzondere toren.

Mis jij bezienswaardigheden die je moet zien of dingen die je absoluut moet doen in Utrecht? Laat het ons weten en we voegen ze toe aan dit wat te doen in Utrecht lijstje!

Reageren