Dit zijn de 5 meest unieke vliegvelden ter wereld

Een vakantie of zakenreis begint en eindigt meestal op een vliegveld. Veel mensen zijn gewend aan saaie vliegvelden waar ze eigenlijk zo snel mogelijk weg willen. Een verblijf op het vliegveld is voor veel mensen echt een noodzakelijke onderbreking van de rest van hun reis. Waar wat als we jou vertellen dat dit helemaal niet zo hoeft te zijn. Er zijn namelijk genoeg vliegvelden te vinden waar je niet uitgekeken op raakt. We nemen jou mee naar de 5 meest unieke vliegvelden in de wereld.

1. Peking

Toen de Olympische Spelen in 2008 in Peking werden georganiseerd is er op dit vliegveld een hele nieuwe terminal gebouwd. De terminal is met 3,2 kilometer enorm lang en heeft een geweldig moderne uitstraling. Er zijn verschillende kleuren licht in het plafond verwerkt die zelfs doorstralen naar de vloer van de terminal. De Chinese kleuren rood en geel komen uiteraard veel terug in deze unieke terminal.

2. Seoul Incheon

Op het eerste gezicht is er misschien niet zo heel veel bijzonders aan dit vliegveld. Van de buitenkant is het eigenlijk een dertien in een dozijn vliegveld. Maar zodra je binnen in dit vliegveld bent zul je zien waarom het zo uniek is. Er is hier zo veel te doen dat je er eigenlijk wel drie dagen zou kunnen verblijven. Je kunt er bijvoorbeeld genieten van kunst en botanische tuinen. Maar ook kun je er heerlijk eten en drinken of je laten kleden in traditionele Koreaanse gewaden.

Incheon Escalators - Seoul Korea

 Lees ook: Tips voor een voordelige reis naar het vliegveld!

3. Wellington

Wanneer we het over unieke vliegvelden hebben, kan het vliegveld van Wellington in Nieuw-Zeeland zeker niet ontbreken. Een van de terminals heeft als bijnaam ‘the rock’ en dat is zeker niet voor niets. Deze terminal is volledig ontworpen aan de hand van de ruige Nieuw-Zeelandse bergen. De een vindt het fantastisch terwijl er ook een hoop mensen zijn die het design van deze terminal verschrikkelijk vinden. Een ding is zeker: het ontwerp is wel uniek.

4. Marrakesh

Een unieke luchthaven die iets dichter bij huis is dan de eerder besproken vliegvelden is die van Marrakesh. Op dit Marokkaanse vliegveld is de Islamitische architectuur op volgens velen schitterende wijze toegepast. De muren zijn wit en in de nacht worden ze op bijzondere wijze verlicht. Tientallen gekleurde lichtjes bewegen over de muren en dat geeft een heel vrolijk en sfeervol effect.

5. Kuala Lumpur

Als je naar of via Maleisië moet vliegen is de kans groot dat je het vliegveld van Kuala Lumpur aan zult doen. Dit is echter absoluut geen straf want volgens veel mensen is dit een van de meest unieke vliegvelden in de wereld. De terminals zijn schitterend vormgegeven in de stijl van Maleisische tempels. Dit betekent glimmende vloeren, houten plafonds en zelfs een stuk regenwoud.

Kuala-Lumpur airport

Wat vind jij het meest indrukwekkende vliegveld ter wereld? Laat het ons weten in de comments hieronder!

Reageren