Jouw ultieme vakantie naar Amerika

Heerlijk, vakantie! Lekker naar Amerika is voor veel mensen een droomvakantie. Maar de ene reis naar Amerika is de andere niet. Want bedenk voor je gaat boeken goed wat je in Amerika wilt gaan doen. Ben je een feestbeest en wil je het uitgaansleven van New York ontdekken? Of ben je vooral geïnteresseerd in het zonnige goede leven in Miami? Of trek je je het liefste niks aan van de lokale bevolking en ga je met je tentje de uitgestrekte Amerikaanse natuur verkennen?

Natuurlijk kun je de standaard bezienswaardigheden bekijken, maar als je wilt weten hoe je je reis echt speciaal wilt maken en met een bijzonder verhaal thuis wilt komen heb ik een aantal goede tips voor je. Oh, en vergeet ook zeker niet om zo snel mogelijk je ESTA Amerika aan te vragen, want niets is zo desastreus voor je vakantie als tegengehouden worden door de douane.

YOLO, kom maar op met die party!

Krijg je vooral zin om naar Amerika te gaan wanneer je denkt aan de avonturen uit ‘The Hangover’ films? Dan moet je in elk geval Las Vegas aandoen. In een dronken bui trouwen met je beste vriend(in), wakker worden tussen de tijgers? De kans dat dit je overkomt is het grootste in de woestijnstad in Nevada. Sponsor ook even de Amerikaanse president door in een van zijn vele Casino’s een gokje te wagen om Amerika als miljonair te verlaten.

Jouw ultieme vakantie naar Amerika

Overigens; als je vooral van blinkend goud houdt en in de buurt bent van Las Vegas, neem dan de limousine richting de Eldorado Canyon waar je een tour kan boeken door een oude goudmijn. Ben je bang dat al die overmatige consumptie op den duur tot niets anders dan ellende kan lijden? Ook daar heeft Las Vegas een oplossing voor; de Zombie Apocalypse Store (3420 Spring Mountain Road, Las Vegas) verkoopt alles, maar dan ook echt alles, wat je nodig hebt in het geval het eind der tijden nabij is.

Doe toch normaal man

Leuk, al die gekkigheid in Las Vegas, maar niet iedereen zit te wachten op al die Amerikaanse wanhopigheid. Gewoon genieten van het zonnetje en een goed glas Budweiser (ahum?!) kan natuurlijk ook in Amerika. Waar Miami vroeger (zo mogelijk) nog gekker was dan Las Vegas nu (denk: Miami Vice), is Miami nu ook een plek om te ervaren hoe de welgestelde Amerikaan het beste maakt van zijn tijd op deze aardkloot.

Doe toch normaal man

Flaneer langs het strand met een cocktail en tel de cabrio’s die op de boulevard onder de palmbomen worden uitgelaten door hun succesvolle eigenaren. Dit is de American Dream (in tegenstelling tot Las Vegas, waar men vooral geld in een bodemloze put stort en verloren huiswaarts keert). Maar is dit dan het ‘normale’ leven van de Amerikaan?

Als je socioloog bent (of aspiraties hebt) en de typische Amerikaan in zijn typische habitat wilt bestuderen kun je wellicht beter een bezoek brengen aan een van de duizenden Walmarts die Amerika ‘rijk’ is. Hier kan ik nog veel dieper op ingaan, maar misschien kun je beter een keer een kijkje nemen op de schitterende website Peopleofwalmart.com. Doe toch normaal!

Into the wild

Kijk je weleens naar de survivalprogramma’s van Discovery Channel? Hoe gaaf zou het zijn om zelf de wildernis in te gaan? Heb je ook geen last van de Amerikanen. Gratis kamperen in de wildernis mag niet overal, maar als je de juiste plekjes uitkiest kun je wakker worden tussen de beren en adelaars, ver van de bewoonde wereld. Of op het parkeerterrein van Walmart natuurlijk, want dat is voor RV’s ook een populaire (gratis!) camping. Ben je van plan helemaal into the wild te gaan? Koop dan in elk geval een goede reisgids en zorg dat je weet welke besjes je wel en welke je niet kunt eten.

Into the wild

Belangrijk: je ESTA Amerika

We kunnen er nog uren over uitweiden, maar je ziet zelf al: Amerika is zo’n enorm groot land dat het voor ieder wat te bieden heeft. Er is echter één ding dat voor elke reiziger naar Amerika geldt; de verplichting om vooraf een ESTA aan te vragen. Het ESTA Amerika is een reistoestemming die wordt afgegeven voor vertrek. Tenzij je verdacht wordt een gevaar te vormen voor de veiligheid van Amerika en haar inwoners, in dat geval kun je naar je ESTA Amerika fluiten. Want niet elke Amerikaan heeft een Zombie Apocalypse Store in zijn dorp om zich te bewapenen voor jouw komst (meestal wel een gunshop, maar dat houdt niet alle terroristen tegen).

Hoe kan je het ESTA Amerika aanvragen?

Omdat elke reiziger al vóór het instappen in het vliegtuig richting Amerika wordt gecontroleerd het ESTA voor Amerika is het belangrijk dit ruimschoots voor vertrek te regelen. Je kunt je ESTA Amerika online aanvragen via VisumBuitenland.nl. Je vult hiervoor het ESTA formulier in (waarin je zegt dat je geen kwade bedoelingen hebt). En vervolgens krijg je per e-mail een bevestiging van het verkrijgen van je ESTA Amerika. Kun je zorgeloos richting de zombies. Eh, naar Uncle Sam bedoel ik natuurlijk. Want Uncle Sam Wants You! Mits je je ESTA hebt geregeld, that is.

Hoe kan je het ESTA Amerika aanvragen

De smaak te pakken?

Zodra je terug bent van je ultieme vakantie in Amerika wil je eigenlijk maar één ding: terug. Ware het niet omdat je de ruige natuur of gekke Amerikanen mist, dan wel omdat je ingeslagen voorraad bij de Zombie Apocalypse Store op begint te raken. Gelukkig kan dat. Je ESTA Amerika is twee jaar geldig. En gedurende die tijd kun je dus met hetzelfde ESTA zo vaak naar Amerika reizen als je wilt. Je mag overigens maximaal 90 dagen achter elkaar in Amerika blijven met je ESTA, maar dat is voldoende om je voorraad weer aan te vullen en nog even te controleren of er geen nieuwe goudader is gevonden in de mijnen van Eldorado. Maar ik kan het niet vaak genoeg zeggen: vergeet niet om tijdig je ESTA Amerika aan te vragen!

Reageren