TSA Precheck nu ook bij KLM beschikbaar

Goed nieuws voor Nederlandse reizigers naar Amerika. Het Travel Security Administration heeft bekend gemaakt dat 5 nieuwe luchtvaartmaatschappijen aan het TSA PreCheck trusted-traveler program worden toegevoegd. Deze vijf zijn Air France, Brussels Airlines, KLM Royal Dutch Airlines, Philippine Airlines, en World Atlantic. Dat betekent dat reizigers naar de VS die vanuit Nederland vliegen, ook mee kunnen doen met het Trusted Traveller Program.

Iedere reiziger naar Amerika wordt met hetzelfde geconfronteerd: lange wachtrijen, veel te grondige controles, strenge vragen, schoenen uitdoen, enz. Na vele klachten heeft de VS besloten een kleine tegemoetkoming te doen: TSA Precheck. Reizigers die zich inschrijven voor dit programma kunnen een hoop tijd besparen door de lange wachtrijen bij de grenscontroles naar de VS te omzeilen.

Het voordeel van dit programma is dat de grenscontroles en douane-formaliteiten veel minder lang duren. Voor wie vaker naar de VS reist is dit zeker een voordeel. Leden van dit programma hoeven hun schoenen niet langer uit te doen, kunnen lichte bovenkleding en riemen aanhouden, moeten hun laptops niet uit de hoes halen, en kunnen bepaalde vloeistoffen meenemen. Dit kan een groot verschil maken. TSA beweert dat in November 2017 (een drukke periode vanwege Thanksgiving), 93% van de mensen die via PreCheck reisden in minder dan vijf minuten voorbij de veiligheidscontrole kon.

Wil je met TSA PreCheck vliegen, dan zal je nog steeds een ESTA moeten aanvragen. Dit document moet elke zakenreiziger of toerist aanvragen voor reizen van 90 dagen of korter. Het is 2 jaar geldig, en vervangt het visum.

tsa precheck 2

Je kan je dan inschrijven bij de site van de TSA. Dit is een korte vragenlijst van vijf minuten. Daarna moet je een background check doen waarbij je een tiental minuten een gesprek moet hebben met een douanemedewerker en je vingerafdrukken laten nemen. nschrijven bij Precheck kost $85 en nadien moet een interview afgenomen worden bij één van de 380 application centers, of bij één van de 1,400 IdentoGO mobile processing centers. Deze vind je in de meeste luchthavens van de VS. Het TSA is vijf jaar geldig.

Opgelet, dit systeem geldt enkel voor binnenlandse vluchten of vluchten die vertrekken vanuit de VS, het is dus niet geldig voor de controles die je krijgt voor het vertrek. Als je dus slechts éénmalig vliegt is het misschien niet de moeite om dit te halen, maar voor wie regelmatig vliegt is het zeker een aanrader.

Reageren