Trogir, kustplaats in Kroatië

Kroatië is een prachtig land aan de Adriatische zee. Qua cultuur heeft het land veel weg van Italië, maar in Kroatië is het een stuk goedkoper. Ben jij van plan om naar Kroatië af te reizen? Dan moet je zeker een bezoekje aan Trogir brengen. Trogir is een oude stad aan de Adriatische kust. Het pittoreske stadje is meer dan 2000 jaar oud en mede hierdoor staat Trogir op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Bovendien ligt er een vliegveld op 5km afstand en is Trogir tevens vanaf de zee bereikbaar. Wat is er nu precies te doen in Trogir? Welke bezienswaardigheden zijn een bezoekje waard?

Bezienswaardigheden Trogir

Ga jij binnenkort op vakantie naar Trogir? Dan moet je onderstaande dingen zeker doen!

De oude binnenstad

Trogir is in het verleden door meerdere landen veroverd. Zo waren hier ooit de Romeinen, de Grieken, de Venetianen en zelfs de Fransen aan de macht. Deze verschillende culturen zie je terug in de architectuur van de stad. Sinds 1997 staat dit gedeelte op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

De St. Lawrence Kathedraal

Deze prachtige Kathedraal mag ook zeker niet ontbreken aan jouw lijstje met bezienswaardigheden die je in Trogir gaat bezoeken. Deze kathedraal stamt af uit de 13e eeuw en ligt middenin het oude centrum. Voor 30 kuna (omgerekend zo’n 4 euro) kun je hier daarbinnen. Ook het Kamerlengo Fort uit de 15e eeuw is een echte aanrader. Hier kun je ook tegen betaling naar binnen om een prachtige wandeling te maken binnen de verdedigingsmuren. Je kunt zelfs de toren beklimmen!

Ontdek de hoogtepunten van Trogir met deze top activiteiten:

De Markt

Trogir staat ook bekend om de uitgebreide markt. Het grappige van deze markt is dat er voornamelijk oude vrouwtjes achter de kramen staan. Hier vind je echt van alles. Van zelfgemaakte olijfolie tot verse groenten en zelfgemaakte Rakija. Niet alleen onder de toeristen is deze markt erg populair. Ook de locals doen hier geregeld hun boodschappen.

De vele stranden

Genoeg cultuur opgesnoven? Geniet dan van een van de vele prachtige stranden in de buurt. Okrug op het eiland Civio is het populairst onder de toeristen. Je kunt dit eiland eenvoudig bereiken met een shuttle bootservice. Verder zijn de stranden Pandan en Medena ook echte aanraders. Ook zijn er nog tientallen andere minder bekende strandjes in de buurt.

Ontdek de kust en de eilanden in de buurt van Trogir met deze populaire activiteiten:

Reageren