Trek met de vouwwagen door Frankrijk

We kunnen er allemaal weer op uit deze zomer, en vooral bestemmingen die prima met de auto te bereiken zijn winnen het nog even van vliegreizen. En waar kun je nu beter heen rijden  dan naar het mooie Frankrijk; relatief dichtbij huis en een heerlijk vakantieland om een aantal weken door te brengen. Wil je graag gaan kamperen maar vind je een tent te basic en een caravan te groot? Dan is een vakantie met de vouwwagen helemaal wat voor jou! Stukken gemakkelijker in gebruik dan voorheen, koop je nu in korte tijd al geweldige snel op te zetten vouwwagens. Lees snel verder, en ontdek hoe je jouw vakantie in Frankrijk met de vouwwagen onvergetelijk zult maken.

Het kopen van een goede vouwwagen

Je reis kan natuurlijk pas echt beginnen wanneer je jouw droom vouwwagen hebt gevonden. En dat hoeft helemaal niet zoveel tijd te kosten dan je misschien denk. Tegenwoordig zijn vouwwagens stukken minder ingewikkeld in elkaar te zetten dan vroeger (waarschijnlijk zie je nog beelden voor je van ruziënde ouders op het kampeerterrein). En ook al kan er veel verschil zitten in bepaalde soorten vouwwagens, ze zullen allemaal gemakkelijk in gebruik zijn. En dat is wel zo handig wanneer je door Frankrijk gaan trekken en hem  dus meer dan eens moet op én afbouwen! Laat je goed adviseren bij de aankoop van je vouwwagen en maak van te voren een duidelijk lijstje van jouw wensen en voorkeuren. Dan kan er bijna niks meer mis gaan!

Betaalbare prijzen

Vanaf zo’n 6000 euro heb je al een prima vouwwagen waarvan je kunt genieten met het hele gezin. Daarnaast kun je er tal van accessoires bij kopen. Denk aan een fietsendrager,  een achtertent, een disselkeuken, een boogluifel,  opbergbakken, verschillende keuken attributen en noem het maar op. Je kunt het uiteindelijk zo duur en luxe maken als je zelf wilt. Het lijkt nu misschien prijzig, maar in principe is de aanschaf van een vouwwagen dus stukken goedkoper dan wanneer je een degelijke caravan wilt kopen. En het belangrijkste; je hebt er de rest van je leven plezier van!

Op naar Frankrijk; goed voorbereid de weg op

Dan kan de reis naar eindelijk beginnen. Natuurlijk zijn er nog wel een aantal dingen die belangrijk zijn om te weten omtrent het rijden met een vouwwagen door Frankrijk. Als eerste zijn er de verkeersregels; het is verstandig om je hier voor vertrek even goed in te verdiepen. Wanneer je met een vouwwagen rijdt geldt er bijvoorbeeld een andere maximumsnelheid wanneer deze boven een bepaald aantal kilo uit komt in combinatie met je auto. En zo zijn er meer verkeersregels die in Frankrijk even nét iets anders zijn dan in Nederland. Bereid je dus goed voor, zodat je niet voor onnodige (en ongewenste) verrassingen komt te staan!

Campings in Frankrijk

Daarnaast is het aan te raden om ruim voor je rondreis door Frankrijk alvast een paar plekken op  leuke campings te reserveren. Kamperen in Frankrijk is populair, en wanneer je te lang wacht heb je kans dat alle mooie plekjes al vol zitten. En dat zou zonde zijn! Vooral als je met het hele gezin op vakantie gaat en lekker veel ruimte wilt op de camping, is dat soms even zoeken. Over het algemeen staan campings in Frankrijk er om bekend dat de staplekken redelijk groot zijn, maar een beetje verdieping kan geen kwaad. Doe van tevoren inspiratie op over campings in Frankrijk met grote staanplaatsen, en leg jouw favoriete plekjes snel vast!

Ben je al overtuigd van de comfort en het plezier dat je kunt ondervinden door het reizen met de vouwwagen? Ga vandaag dan nog op zoek, en rijd binnen de kortste keren met jouw eigen opvouwbare “huis” door het prachtige Franse landschap!

Reageren