Treinreizen door Europa

Ik ben een fervent reiziger en ga maar al te graag op stap naar nieuwe bestemmingen, vooral met de trein. Als klein jongetje speelde ik al volop met Lego treinen en bracht ik uren door op de diverse treinstations. Op mijn 17e maakte ik mijn eerste treinreis naar België en het jaar daarop volgde Keulen. Inmiddels ben ik een aantal jaren verder en nog steeds maak ik elke 2 jaar een treinvakantie door Europa. Ik wil graag een aantal bijzondere bestemmingen noemen die ik heb bezocht.

Reizen door Zwitserland

Een indrukwekkende treinvakantie die ik recent heb gemaakt is naar Zwitserland. Kenmerkend voor dit land zijn de hoge bergen. Vanuit de trein krijg je hier een heel andere kijk op. De sneeuw die je op de toppen van de bergen ziet liggen, zorgen voor een sprookjesachtig geheel. Ik heb prachtige foto’s gemaakt en kijk ze nog dagelijks met veel plezier terug.

Culturele bezienswaardigheden opsnuiven in Oost-Europa

Een bestemming die ik je zeker kan aanbevelen is Oost-Europa. Niet alleen omdat het zo goedkoop is, maar vooral ook vanwege de onontdekte cultuur die je hier kunt vinden. Steden zoals Praag, Budapest en Krakow zijn een bezoek meer dan waard. Andere landen in Oost-Europa die zijn zeer geschikt zijn voor een treinreis zijn bijvoorbeeld Polen, Slowakije en Oekraïne.

Met wat extra geld kun je er ook een reis aan vastplakken door Rusland. Het is een indrukwekkend land qua natuur. Zorg wel dat je er op gekleed bent, want het kan soms erg koud zijn in Rusland!

Vind je favoriete vakantiebestemming

Wil jij ook een treinreis maken door Europa? Via de website treinreiswinkel.nl kun je de keuze maken uit een breed aanbod van treinvakanties. Ik maak er met veel plezier gebruik van! Ik weet zeker dat jij dat ook zult doen.

Reageren