Travel light, of meenemen wat maar mee kan?

Wat soort type reiziger ben jij? Neem je het liefst zo min mogelijk spullen mee, en is ‘travel light’ jouw devies? Of ben je juist iemand die bij vliegreizen altijd over de maximale hoeveelheid bagage heen weet te gaan, en bij vakanties per auto iedere vierkante centimeter vrije ruimte benut om zoveel mogelijk mee te kunnen nemen?

Hangt het van de vakantie af?

Alhoewel je zowel zeer uitgesproken ‘light travelers’ als juist mensen die altijd het maximale mee willen nemen hebt, hangt het bij de meeste mensen van de soort vakantie af hoeveel zij meenemen.

Voor een actieve vakantie, denk aan een fietsvakantie, een wandelvakantie of een actieve rondreis, kiezen ze meeste mensen ervoor zo min mogelijk spullen mee te nemen. Over het algemeen geldt dat je deze zelf de hele tijd met je mee moet zeulen, en dan is de lol van veel spullen met je mee hebben er natuurlijk snel af. Een flinke rugzak, bijvoorbeeld eentje van The North Face, speciaal bedoeld voor dit soort reizen, voldoet vaak het best. Bij het inpakken ervan ga je back to basic, en kijk je heel kritisch naar wat je écht nodig hebt. Zo min mogelijk meenemen, en het doen met wat je tot je beschikking hebt: veel mensen vinden het best lekker.

Ga je op een korte citytrip, dan neem je natuurlijk heel andere dingen mee. Wel proberen veel mensen, zeker als er per vliegtuig wordt gereisd, de hoeveelheid bagage ook dan beperkt te houden. Trolleys mogen, als zij het juiste formaat hebben, vaak gratis mee in de cabine. Zo houd je je reisje betaalbaar! Erin stop je genoeg kleding, een paar extra schoenen en wat andere dingetjes die je nodig kunt hebben om tijdens je verblijf goed voor de dag te komen, en ’s nachts lekker te kunnen slapen.

Hangt het van de vakantie af

Als je onbeperkt in mag pakken, dan doe je dat ook

Het grappige is dat de meeste mensen prima in staat zijn om niet al te veel spullen mee te nemen op vakantie. Als het moet. Geef je hen echter min of meer onbeperkt de ruimte, dan zullen ze deze benutten ook. Dat zie je vaak als mensen met de auto, eventueel met caravan, op vakantie gaan. Hierin kun je een stuk meer meenemen dan in een koffer, en dat doen ze dat ook. Want ja, als er toch genoeg ruimte is, dan is nog een paar extra schoenen toch wel lekker. Of twee. En wat dacht je van een broek extra, wat fijne boeken, speelgoed voor de kinderen, wat levensmiddelen, en ach, waarom ook niet, het eigen koffiezetapparaat? Kun je meenemen wat je wilt, dan zal je zien dat je heel veel meer mee zal nemen dan strikt noodzakelijk; jij zal niets tekortkomen tijdens je vakantie!

Reageren