Touren met een E-bike; de nieuwe vakantietrend

Heb je je nog nooit aan een fietsvakantie gewaagd vanwege de twijfel dat je er fysiek misschien niet toe in staat bent? Dan is er een perfecte oplossing voor jou: de elektrische fiets, ofwel de E-bike. Je volgt hiermee precies dezelfde routes als je zou fietsen op een traditionele fiets, het grote verschil is dat het allemaal stukken soepeler gaat! Vooral tijdens het afleggen van lange afstanden is een E-bike onmisbaar. En bovendien maakt het trappen tegen de wind in of het trotseren van heuvels een stuk gemakkelijker!

Touren met een E-bike; de nieuwe vakantietrend

Wat is een E-bike precies en hoe werkt het?

Over het algemeen zijn E-bikes fietsen met een batterijgevoede “hulp” die wordt geleverd via de trappers (en met in sommige gevallen een gaspedaal). Wanneer je de pedalen van een E-bike met trapondersteuning indrukt, schakelt deze een kleine motor in en geeft je een boost. Zo kun je alle bergen en heuvels opsjezen zonder jezelf compleet uit te putten.

Een E-bike werkt in principe hetzelfde als een gewone fiets. Je regelt je snelheid met je voeten, tot op een zeker punt. Bovendien kun je zelf bepalen wanneer je op eigen kracht verder wilt fietsen. Wil je ook een elektrische fiets? Kies dan uit één van de vele opties die voorhanden zijn. Er is voor iedereen een perfect exemplaar te vinden.

Op vakantie met de E-bike

De laatste jaren is het niet alleen een trend om naar je werk, de stad of vrienden te gaan met de E-bike. Ook is het steeds populairder om met een elektrische fiets te reizen. En daar zitten beduidend meer voordelen aan vast dan een fietsvakantie zónder E-bike.

Wat zijn de voordelen?

Denk bijvoorbeeld aan het gemak waarmee je bepaalde landschappen doorkruist. Aangezien bijna alle landen meer bergachtig zijn dan Nederland, betekent dit dat je een behoorlijke conditie zou moeten hebben om in het buitenland te fietsen. Met een E-bike is dit stukken eenvoudiger.

Daarnaast kun je met een elektrische fiets een vele grotere route afleggen, simpelweg omdat het sneller gaat. Op deze manier krijg je dus meer van je vakantieland te zien.

En verder zeggen mensen die beschikken over een E-bike veel meer te kunnen genieten van de rit. Je hoeft je namelijk niet te frustreren bij tegenwind. Of meer bezig te zijn met het feit dat je benen moe zijn dan met je omgeving. Tijdens een vakantie met de E-bike ben je je veel bewuster van de route die je aflegt en hetgeen je allemaal tegenkomt.

Lees ook: op fietsvakantie met een E-bike: 5 tips.

Touren met een E-bike

Verschillende opties

Denk je dat een vakantie met de E-bike perfect bij je past? Bepaal dan wat voor soort reis je wilt maken. Je kunt namelijk zelf een E-bike kopen en de complete route samenstellen. Maar ook zijn er tegenwoordig steeds meer organisaties die E-bike vakanties aanbieden, waarbij je een fiets van hen krijgt toegewezen, inclusief een complete route.

Zo zie je maar: E-bikes zijn niet alleen voor oude mensen. Iedereen zou zichzelf dit top alternatief van de traditionele fiets moeten gunnen. Want waarom zou je moeilijk doen als het makkelijk kan?

Reageren