Tot rust komen in Congo

Congo is een vakantiebestemming waarin je echt tot rust komt. Zon, natuur en cultuur zijn de belangrijkste ingrediënten voor een vakantie naar Congo. Ik heb er afgelopen jaar een onvergetelijke vakantie doorgebracht.

Congo – Een land vol natuurrijke verrassingeniStock_000058450876_Small

Congo is een bijzondere bestemming in Afrika. Het land is net zo groot als heel West-Europa. Het land ligt gedeeltelijk in het één na grootste tropische regenwoud ter wereld. Vooral de ongereptheid van dit tropische regenwoud en de bijzondere bevolkingsgroepen die hier leven, hebben veel indruk op me gemaakt.

Tijdens mijn vakantie in Congo heb ik verschillende parken bezocht: Virunga en Kahuzi-Biéga. Hier leven onder andere laagland- en berggorilla’s. Ik ben verder doorgereisd naar de grens met Soedan en heb daar rondgereden in het Garamba National Park. In dit park leven dieren zoals de giraffe, de witte neushoorn en de bosolifant. Het is toch heel anders om deze dieren in real life te bewonderen, dan wanneer je een bezoek brengt aan de dierentuin.

Alleen of samen reizen?

Mijn vakantie naar Congo heb ik geboekt met een reisorganisatie. Hoewel ik best van een avontuurlijke vakantie hou, vind ik het contact met medereizigers ook erg leuk. Ik heb dan ook veel nieuwe vrienden opgedaan tijdens mijn vakantie in Congo.

Veilig op reis naar Congo

Het is aan te raden de website van de overheid te checken voordat je een reis boekt naar Congo. Soms zijn er politieke spanningen in het land die hoog kunnen oplopen. Natuurlijk wil je graag zo veilig mogelijk op vakantie. De website van de overheid staat vol met praktische tips omtrent je veiligheid als je naar Congo op vakantie gaat. Bovendien heb je een visum nodig als je naar Congo op vakantie gaat.

Reageren