Topbestemmingen in Nederland: 6 tips

Een vakantiehuisje huren? Dat is echt een top idee. Maar waar moet dat vakantiehuis staan? We hebben zes topbestemmingen voor je op een rijtje gezet.

1. De Waddeneilanden

Waddeneilanden

Als je een vakantiehuis in Nederland wilt huren, maar je nog niet precies waar, dan is het aan te raden om een huisje te huren op de Nederlandse Waddeneilanden. Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog hebben alle vijf hun eigen karakter. Toch geldt voor allemaal dat het, doorgaans, rustige eilanden zijn waar je kunt genieten van het strand en de duinen, de rust en de natuur.

2. De Veluwe

De Veluwe

De schatkamer van de natuur in Nederland. Een vakantiehuis huren op de Veluwe is een garantie van een rijkelijk bebost gebied, waar je naar hartenlust kunt wandelen en fietsen. Je kunt hier ook juist actief sporten, of lekker rustig aan doen. Een aanrader in deze regio is het Nationaal Park De Hoge Veluwe, met daarin ook nog eens het Kröller-Müller museum. Zo kun je op dezelfde dag edelherten en schilderijen van Van Gogh zien.

3. Friesland

Friesland

Voor iedereen die iets met water heeft is Friesland de beste provincie om een vakantiehuis te huren. Tijdens de strenge winters wanneer het water bevroren is, maar vooral tijdens de zomer komen er veel mensen naar de Friese meren. Zeilers van heinde en verre kunnen hun hart ophalen. Ook als je niet een watersporter bent zal het weidse en eigengereide karakter van Friesland je bevallen. Ga ook vooral eens kijken in provinciehoofdstad Leeuwarden, dat in 2018 nog culturele hoofdstad van Europa was.

4. Limburg

Limburg

Voor de rest van Nederland is Limburg vaak een mysterie, verstopt in het diepe zuiden. Maar de meest heuvelachtige provincie van Nederland heeft zo veel te bieden. Geniet van het bourgondische leven in de vele restaurants en cafés. Fietsliefhebbers en wielrenners zijn trouwens ook niet voor niets al langer verknocht aan Limburg. Met zijn prachtige wegen en groene, heuvelachtige landschap is het uitermate geschikt voor wielersport.

5. Noord-Holland

Noord Holland

In de schaduw van het toeristische Amsterdam zijn er in Noord-Holland vele andere plekken die je waarschijnlijk nog niet kent. Hoog tijd om hier verandering in aan te brengen door een vakantiehuis te boeken. In de historische steden als Haarlem en Alkmaar is enorm veel te zien. Of een bezoekje aan het pittoreske Volendam? En bedenk dat in Noord-Holland het strand nooit ver weg is.

6. Groningen

Groningen

Ontdek wat weidsheid en rust werkelijk betekenen. Een vakantiehuis huren in Groningen brengt je dichterbij de natuur en bij jezelf. En als je wat vertier zoekt, de gelijknamige provinciehoofdstad noemen ze niet voor niets de parel van het noorden. En denk om het motto van deze provincie: er gaat niets boven Groningen.

Reageren