Top vakantiebestemmingen in Afrika

Afrika is voor velen niet het eerste continent waar je aan denkt voor een vakantie. Het continent heeft een slechte reputatie en zou te gevaarlijk zijn voor een vakantie of lange reis. Dat is jammer, want de Afrikaanse landen zijn heel veelzijdig en hebben eeuwenoude culturen en wonderschone natuurgebieden. Elk land is uniek en heeft iets speciaals. Zo zijn er mooie plekken voor een strandvakantie, is er veel bijzondere natuur en zijn er bruisende steden met een unieke cultuur. Dit zijn de beste vakantiebestemmingen in Afrika.

Vakantie Afrika

Kenia

Kenia is een waar paradijs met veel flora en fauna en een bijzondere natuur met mooie eilanden en hoge bergen. Het land wordt al langer bezocht door toeristen en heeft daarom veel voorzieningen voor toeristen. Zo zijn er prachtige resorts, veel safariaanbieders maar ook rustgevende yoga-retreats. De hoogtepunten van Kenia zijn het Amboseli National Park en het Masi Mara Nationaal park en de kustplaatsen Malindi en Watamu.

Bekijk hier een selectie van de populairste activiteiten in Kenia:

Vakantie Afrika

Namibië

Een land vol bijzondere volksstammen, een diverse cultuur maar ook fantastische natuur. In Namibië heb je de kans om de “Big Five” te spotten. Andere mooie bezienswaardigheden zijn de Fish River Canyon, een van de meest indrukwekkende canyons ter wereld, Spitzkoppe, een kustgebied met bijzondere rotsformaties en de Sossusvlei, een vallei met mooie oranje duinen.

Bekijk hier een selectie van de populairste activiteiten in Namibië:

Gabon

Dit kleine land in west Afrika is nog relatief onontdekt door toeristen. Maar wat is het mooi! Het is een geweldige bestemming voor natuur en wildlife liefhebbers. Het land is namelijk voor 85% vol met oerwoud en 11,25% van het land is een nationaal park. Omdat het toerisme hier nog in de kinderschoenen staat is het land wat meer een uitdaging om op eigen houtje te ontdekken. Wil je zonder zorgen op reis? Ga dan met een reisorganisatie mee naar Gabon.

Gambia

In Gambia schijnt het gehele jaar de zon en daarom is het in de winter een populaire vakantiebestemming. Gambia is het kleinste land van Afrika, de kust is tachtig kilometer land en in het binnenland liggen mooie natuurparken. Gambia heeft prachtige witte stranden en een vakantie is er relatief goedkoop.

Vakantie Afrika

Zimbabwe

Zimbabwe heeft de nare periode van politiek geweld achter zich gelaten en steeds meer toeristen vinden hun weg naar dit mooie land. Het land heeft vooral een prachtige natuur met als hoogtepunten de Victoria Falls en de nationale parken Hwange en Mana Pools. Ook kan je in Zimbabwe de “Big Five” spotten tijdens een safari.

Bekijk hier een selectie van de populairste activiteiten in Zimbabwe:

Tanzania

Tanzania ligt in het oosten van Afrika aan de Indische oceaan en heeft een diverse cultuur. Alle verschillende handelaars en veroveraars hebben hun stempel achtergelaten waardoor het land nu een bijzondere mengelmoes is van architectuur en cultuur. Maar ook de natuur van het land is schitterend. De hoogtepunten van Tanzania zijn het Victoria meer, de Kilimanjaro vulkaan en het Serengeti Nationaal park.

Deze – en vele andere – avonturen beleef je in Tanzania:

Madagaskar

Er is geen ander eiland als Madagaskar, met zijn erg bijzondere flora en fauna waarvan een groot deel alleen op Madagaskar leeft. Spot een van de vele soorten aapjes en vogels en bekijk de grote baobab bomen. Ook voor een zonvakantie is Madagaskar een fijne bestemming, het eiland heeft prachtige stranden.

Bekijk deze privétour door de hoofdstad van Madagaskar:

Zuid-Afrika

Vakantie Afrika

Zuid-Afrika is een van de populairste Afrikaanse bestemmingen. Het is een veelzijdig land met onwijs veel bijzondere plekken zoals Kaapstad, de Drakensbergen, de Tafelberg en het Krugerpark. Ook kan je er unieke activiteiten doen. Ga bijvoorbeeld walvissen spotten, met witte haaien zwemmen of ga de Zuid-Afrikaanse wijn proeven op een van de wijngaarden.

Bekijk deze top-beoordeelde activiteiten in Zuid-Afrika:

Ethiopië

Ethiopië is het Afrikaanse land voor liefhebbers van cultuur, geschiedenis en architectuur. Zo kan je er de prachtige Tigray kerken bekijken, maar ook de bijzondere kloosters die gebouwd zijn op eilanden in het Tana meer.

Ontdek deze top activiteiten in Ethiopië:

Vakantie Afrika

Marokko

Marokko wordt al veel bezocht door toeristen. Het land ligt dan ook dichtbij Europa en heeft veel bijzonders te bieden. Zo zijn er de drukke en levendige steden Casablanca en Marrakech, zijn er mooie stranden waar je goed kunt surfen maar kan je ook de natuur in met als hoogtepunten het Atlasgebergte en de Sahara.

Ontdek deze top-beoordeelde activiteiten in Marokko:

Veilig op vakantie in Afrika

Ja, het klopt dat er enkele Afrikaanse landen zijn waar je beter niet naartoe kan gaan. Maar veel landen zijn net zo veilig als Europese landen, in de overige Afrikaanse landen zijn het vaak alleen bepaalde gebieden die onveilig zijn. Check altijd voordat je je vakantie boekt wat de actuele veiligheidssituatie is in het land op de website van de rijksoverheid, of  bijvoorbeeld hier, waar je ziet dat Namibië net zo veilig is als Frankrijk.

Reageren