De top tien aan onmisbare reisproducten  

Op reis of vakantie kan je het jezelf makkelijk maken door de juiste spullen mee te nemen. Dit is de top tien aan onmisbare reisproducten:

Een reisgids

Of je nou een E-book meeneemt op je tablet of E-reader, of dat je gaat voor een papieren exemplaar, een reisgids is onmisbaar. Een reisgids kan je meer vertellen over de geschiedenis en cultuur van een land en helpt je bij het vinden van de beste bezienswaardigheden, restaurants en hotels.

Een reiskussen

Een reiskussen neemt niet veel plek in, zeker als deze opblaasbaar is. Maar geeft wel veel confort. Een vlucht of een busritje is zoveel aangenamer als je een dutje kan doen op je reiskussen.
Ga je naar een land waar ze andere stekkerdozen hebben dan in Nederland? Vergeet dan zeker niet om een wereldstekker mee te nemen.

Een hervulbare waterfles

Het is belangrijk dat je voldoende drinkt en op vakantie kan je dat nog wel eens vergeten. Neem daarom een hervulbare waterfles mee die overdag meeneemt. Zo drink je genoeg en spaar je ook nog eens het milieu omdat je niet steeds kleine plastic flesjes hoeft te kopen.

De juiste reistas

Al die spullen moeten ergens in vervoerd worden en daarom is een reistas uiteraard een must als je op vakantie gaat. Kies de juiste tas voor je vakantie door na te denken over welke afmetingen zijn toegestaan in het vliegtuig, hoe sterk de tas moet zijn, hoeveel je ermee gaat lopen en of hij waterdicht moet zijn.

Een grote katoenen sjaal


Of het nou koud is of warm op de bestemming waar je naartoe gaat, een sjaal is altijd handig. Hij kan dienen als bescherming tegen de zon, regen en kou. Voor vrouwen is een sjaal altijd een handig middel om je mee te bedekken als je een heilige plek als een moskee of een tempel gaat bezoeken.

Antibacteriële gel

Op vakantie kom je in aanraking met veel verschillende nieuwe dingen. Om te voorkomen dat je hierdoor ziek wordt is het goed om regelmatig je handen schoon te maken met antibacteriële gel. Er zijn erg kleine verpakkingen die makkelijk in een jaszak of tas passen.

Een zonnelader

Met een zonnelader kan je altijd je telefoon of tablet opladen. Het enige wat je nodig hebt is daglicht! Zo kom je nooit met een lege telefoon te zitten en kan je in noodgevallen altijd je telefoon opladen.

Een zonnebril

Hopelijk schijnt de zon op de plek van bestemming. Bescherm je ogen tegen de zonnestralen met een goede zonnebril. Neem hem mee in een passende koker zodat hij niet beschadigd.

Een camera

Het is altijd leuk om foto’s te maken tijdens je vakantie of reis. Zo kan je thuis altijd weer nagenieten van je vakantie. Of je nou kiest voor een onbreekbare GoPro, een professionele spiegelreflexcamera of voor de camera van je telefoon. Vergeet hem zeker niet, want een camera is onmisbaar op vakantie.

Reageren