Top 8 – Dit moét je zien en doen in Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is een land van uitersten. Zo kan je er skiën, geisers bekijken maar ook zonnen op prachtige stranden. Daarnaast zijn er interessante steden en kan je er meer leren over de Maori cultuur. Er is genoeg te doen!  Dit is de top acht aan bezienswaardigheden in Nieuw-Zeeland.

1. Spot walvissen in Kaikoura

Kaikoura is een pittoreske badplaats in Nieuw-Zeeland wat bekend staat om het aantal bijzonder zeedieren dat je hier kunt zien. Zeehonden, walvissen en dolfijnen leven hier in de Pacifische Oceaan. Er zijn verschillende manieren om hier walvissen te spotten. Ga mee met een rondvaart, of ga op helikoptertocht

2. Graaf je eigen hot pool

Hot water beach op het Coromandel schiereiland wordt zo genoemd omdat je hier op de juiste tijdstippen je eigen warme bad kan graven. Onder de grond stroomt een rivier met heet water wat bij het strand omhoog komt. Doe er een beetje zeewater bij en je hebt de perfecte temperatuur voor een lekker bad. Het strand is verder ook erg mooi om te zien. Het is een mooi lang wit strand met rotsen aan beide kanten.

coromandel-hot-pool

 

3. Vaar door de Milford Sounds

De Milford Sounds wordt ook wel het achtste wereldwonder genoemd en dat is terecht want de beroemde fjord is bijzonder mooi. De fjord is bezaaid met hoge rotsen waar vaak sneeuw op de toppen ligt en heeft een mysterieuze sfeer. Er zijn watervallen en regelmatig worden er dolfijnen gespot. Je kunt de Milford Sounds bezoeken met een boot toer of met een kano.

milford sounds nieuw zeeland

4. Breng een bezoek aan de “Shire”

Gelegen op het Noordeiland dichtbij een klein dorpje genaamd Matamata ligt een ander dorp, namelijk Hobbittown! Als echte Lord of the Rings fan mag je dit niet missen. Hier is de echte filmset geweest voor de Lord of the Ring, a is deze na gebruikt wel afgebroken. Maar Hobbittown is hierna weer opgebouwd en het is alsof je hier in het hart van de Shire terecht bent gekomen

5. Bekijk de glimwormen in Waitomo caves

Varen door een grot vol met kleine twinkelende lichtjes, sprookjesachtiger kan het bijna niet. Glimwormen kan je op verschillende plekken in Nieuw-Zeeland vinden. Maar het aantal in de Waitomo caves is wel heel groot en de kalkstenen grotten zelf zijn ook prachtig.

waitomo caves nieuw zeeland

6. Bezoek het geothemisch park in Rotorua

In de stad Rotorua stinkt het naar rotte eieren. De reden hiervoor is de zwavel die hier vrij komt uit de vele geisers en geothermische baden. Maar ondanks dat de geur er onaangenaam is is een bezoek aan Rotorua de moeite waard. Want dit is een van de weinige plekken ter wereld waar je geisers en geothermische baden kunt zien. Er zijn ook een aantal warme bronnen in de buurt waar je zelf een bad kan nemen.

7. Verbaas je over de Frans Josef & Fox gletsjer

Aan de westkust van het Zuidereiland bevinden zich twee grote indrukwekkende gletsjers. Je kunt beide vanaf een afstand bekijken, maar als je de gletsjers van wat dichterbij wilt zien dan kan je ook een toer boeken waarbij je over de gletsjers loopt, of met een helikopter over de gletsjers vliegt.

8. Ga kajakken in het Abel Tasman National Park

Prachtig blauw water, gele uitgestrekte stranden en wild oerwoud. Dat is de natuur van het Abel Tasman nationaal park. Je kunt hier wandelingen maken, maar een andere manier om dit mooie deel van Nieuw-Zeeland te ontdekken is per kajak. Zo heb je ook nog eens de kans om een zeehond tegen te komen!

Ben jij meer een liefhebber van lange wandelingen? Dan heb je een ruime keuze in Nieuw-Zeeland. Lees hier onze tips over wandelingen in Nieuw-Zeeland.

Reageren