Top 5 valentijnssteden in Nederland en België

Den Haag

Den Haag heeft het Plein, het Binnenhof en een knus centrum met kleine barretjes waar je lekker met z’n tweeën wat kunt drinken, maar natuurlijk ook het strand en de zee. In februari is het heerlijk om uit te waaien in Kijkduin of Scheveningen en daarna een lekker visgerecht te eten of een kop warme chocolademelk te drinken. Als je naar Kijkduin gaat, mag de Walk of Love natuurlijk niet ontbreken. Hier laten geliefden zien wat ze voor elkaar voelen middels een inscriptie in een tegel. Restaurant Lieverd speelt niet alleen qua naam in op de liefde, maar biedt ook een heus Valentijnsmenu aan. Het thema? Love natuurlijk!

Walk of love

Groningen

Het ultieme liefdesgevoel beleef je in Groningen door eerst door de sprookjesachtige Prinsentuin te wandelen en vervolgens de 311 treden van de Martinitoren te beklimmen. Vaak gebeurd, maar nog steeds leuk:  doe een aanzoek bovenop deze markante toren. Het is aan te raden om al op zaterdag te gaan en een nachtje te blijven slapen, zodat je ook van het bruisende nachtleven van deze studentenstad kunt genieten. Een leuke en betaalbare plek om te overnachten is Stee in Stad. Dit project wordt gerund door vrijwilligers en je slaapt midden in een volkswijk tussen de lokale ‘Stadjers’ . Boek hier de Moulin Rouge kamer, oftewel: de honeymoon suite.

stee in stad moulin rouge

Antwerpen

Antwerpen is een havenstad waarbij je niet meteen aan romantiek denkt. Maar als je door het prachtige centrum loopt met de historische trapgevels verander je al gauw van gedachten. Ook het stadspark is de moeite waard. Vooral de negentiende eeuwse brug is een publiekstrekker én een geliefde locatie om aanzoeken te doen. Antwerpen heeft ook veel te bieden op het gebied van musea en deze valentijn zijn ze het hele weekend gratis te bezoeken. Ga naar het Museum van de Schone Kunsten en aanschouw zeven eeuwen schilderkunst. Of ga, als je echt geïnteresseerd bent in de stad en haar rijke geschiedenis, naar het Museum aan de Stroom (MAS). Bovendien biedt dit museum op de 10e verdieping een panorama van de gehele stad.

Museum aan de stroom

Gent

Gent is een heerlijke stad om lekker te voet rond te dwalen, maar je hebt veel meer opties. Het is mogelijk om de stad zowel per koets als per kano te verkennen. Voor valentijn is er een arrangement waarbij je bij beide transportmiddelen ook nog een fles champagne en een zoete versnapering krijgt. Maak daarna de speciale lichtwandeling en eet een hapje in restaurant Valentijn. Ter afsluiting ga je naar Rococo, dat enkel en alleen door kaarsen wordt verlicht. Romantiek gegarandeerd!

restaurant valentijn

Brugge

Brugge lijkt voor de liefde gemaakt: kleine straatjes, water en bruggetjes. Ook is er een grote kans dat je zwanen ziet in deze pittoreske stad. Zwanen zijn eeuwig trouw aan elkaar en dus de droom van iedere valentijn. De kans is groot dat je ze bij de Minnewaterbrug ziet. Dit is dus niet voor niets een van ‘s werelds meest romantische bruggen!

Minnewaterbrug Brugge

Ga voor de gehele top 10 naar het magazine van Wijkopenautos en besluit zelf welke bestemming je komend weekend kiest.

 

Reageren