Top 5 unieke vakantiebestemmingen

Wanneer we op reis gaan, kiezen we vaak voor een bekende bestemming. Want iedereen wil toch graag naar Bali, Costa Rica, Canada, Tibet, India of Zuid-Afrika. Maar er is nog zoveel meer moois onder de zon. En ook al hoor je misschien minder over bepaalde landen en plekken, dit betekent nog niet dat deze plekken niet de moeite waard zijn om te bezoeken. Ook een land als IJsland biedt bijvoorbeeld een unieke ervaring. Of wat dacht je van Great Barrier Reef dat waarschijnlijk over vijftien jaar niet eens meer bestaat. We geven je een top 5 bucketlist-reizen naar minder bekende plekken.

Argentinië

Tropische regenwouden, prachtige watervallen, zeeolifanten, walvissen en de trendy hoofdstad Buenos Aires. Argentinië heeft het allemaal. Bezoek er de beroemde Iguaçu-watervallen, ook wel de mooiste watervallen ter wereld genoemd, neem plaats op een bankje bovenop de berg met uitzicht op Buenos Aires of spot walvissen en zeeolifanten. En als je door Argentinië gaat reizen, bezoek dan ook zeker de zuidelijke eilandengroep Vuurland en de Perito Moreno-gletsjer.

Great Barrier Reef

Great Barrier Reef in Australië

Voor iedereen die van snorkelen of duiken houdt is Great Barrier Reef een absolute must. Dit rif behoort samen met het rif van Belize tot twee van de mooiste riffen ter wereld. Helaas is al een deel van dit rif afgestorven door opwarming van het zeewater. Wetenschappers denken dat het rif nog zo’n vijftien jaar zal bestaan. Triest, maar dat betekent ook dat je nu nog even kunt genieten van dit prachtige rif. Wil je graag iets dichterbij huis een mooi rif bekijken? Ga dan naar Egypte, Sharm-al-Sheikh.

tanzania bezienswaardigheden


Tanzania en Zanzibar

Naast dat Freddy Mercury er geboren is staat Zanzibar bekend om de parelwitte zandstranden met bijbehorende palmbomen en azuurblauwe zee. Heerlijk om hier eerst een weekje te relaxen om daarna bijvoorbeeld een week op safari te gaan en nog verder door Tanzania te reizen. De sneeuw op de Kilimanjaro zal er waarschijnlijk in de toekomst niet meer zijn, dus grijp nu nog je kans. Bezoek dan ook meteen de Ngorongoro-krater gelijk even. De grootste krater ter wereld die volledig in tact is.

IJsland

Vluchten naar IJsland zijn spotgoedkoop en na het faillissement van de IJslandse bank Icesave zijn er allerlei geweldige vernieuwingen in dit land. Wanneer je het koud hebt kun je even heerlijk opwarmen in de heilzame warmwaterbaden in de open lucht. Ook heeft IJsland allerlei prachtige watervallen: de bekendste zijn de Gulfoss, Skogafoss, Godafoss, Dettiefoss en de Selfoss. Bij sommigen kun je zelfs kamperen en kijk je vanuit je tentje uit op de waterval. Bezoek ook zeker de basaltformaties, gletsjers en zwarte stranden van Vik even. En last but not least: in IJsland kun je ook prachtige hikes maken door de natuur.

transiberie express rusland

Door Rusland met de Transsiberië Express

Ook Rusland wordt steeds populairder onder reisfanaten. Een supertoffe manier om dit grote land te bekijken is per trein. Met de Transsiberië Express reis je via Rusland en Mongolië naar China. Een echte topreis waar velen van dromen. Zo reis je door de prachtige landschappen en kun je tussendoor uitstappen om de verschillende plekken te bekijken. Niet alleen in Rusland, maar ook in andere landen kun je prachtige treinreizen maken. Denk bijvoorbeeld aan de Montenegro Express.

Reageren