Top 5 campings aan de Italiaanse kust

Heb je altijd al eens op vakantie willen gaan naar Italië? Dan wil je natuurlijk wel de perfecte camping vinden. Daarom hebben wij de top vijf mooiste campings geselecteerd. Ieder op korte afstand van de Adriatische kust. Deze Adriatische kust loopt van het prachtige Venetië in het noordoosten tot aan de zuidoostpunt van Italië. De populairste plekjes zitten in het noordoosten, waar overigens ook de meeste campings zich bevinden. Verspreid over de hele kust zijn er campings. Van de 3-sterren campings tot de 5-sterren luxespots die meestal glampings genoemd. De campings op deze lijst liggen allemaal op rijafstand van de stad Venetië. Ook zijn deze campings erg geliefd en is er plek voor jouw tent of caravan, maar ook zijn er te huren stacaravans

Lees ook: Wat te doen in Venetië

Sant Angelo

Sant Angelo

Om de lijst te beginnen hebben we een prachtige camping op tien kilometer afstand van de stad Venetië en direct aan de kust. De camping is zoals elke met de auto bereikbaar, maar voor de liefhebber kan je er ook met de boot komen. Voor de allerkleinsten zijn er speeltuinen, voor de oudere kinderen is er de zee en voor de ouders een heerlijk strand direct aan de camping. Er zijn betegelde paden, dus voor kinderwagens en bij slecht weer kan je er ook nog wat doen. De camping heeft een animatieteam, een zwembad met meerdere glijbanen en vele plekken om te sporten. Ook is er dichtbij genoeg horeca te vinden.

Ca ‘Savio

 Ca 'Savio

Een andere camping direct aan het strand is de camping Ca ‘Savio. Deze camping heeft niet een maar twee zwembaden. Voor de kinderen is er nog een extra kinderbad en grote speeltoestellen. Er is een grote supermarkt en vele restaurants. Net als bij de Sant Angelo zijn hier een heleboel sportactiviteiten. Deze camping ligt vrijwel naast Venetië, dus daar kan je ook een dagje langs. In de buurt zijn ontelbare activiteiten, dus vervelen is op deze camping vrijwel onmogelijk.

Union Lido

Union Lido

Deze prachtige camping is bijna een heel dorp. Camping Union Lido heeft een spectaculair waterpark met vele glijbanen en een mooi zwembad. De camping heeft een animatieteam met mooie shows in de avond. In de kidsclub kunnen de kinderen de hele dag beziggehouden worden. Qua horeca zijn er wel acht restaurants. In de vele winkeltjes zijn vrijwel alle spullen die je nodig hebt te verkrijgen. Terwijl de kinderen spelen, kunnen de ouders genieten van het strand en een uitgebreid wellnescentrum.

Marina di Venezia

Marina di Venezia

Als je echt een vakantie dicht bij Venetië wil, is Camping Marina di Venezia de ideale plek. Voor de deur vertrekt een leuke boottocht. In de buurt zijn bezienswaardigheden die onder de categorie must-see. Het eiland van de glasblazers bijvoorbeeld. Deze camping is ideaal voor de zwembadvakantie, want er zijn wel zes zwembaden. Voor de kinderen is er een animatieteam en een speeltuin. Ook zijn er vele sportfaciliteiten, zowel in als uit het water. Voor overnachten heeft deze camping luxe stacaravans. Ook zijn er luxueuze tenten te huur. Alles wat je nodig hebt dus.

Ca’ Pasquali

Deze prachtige camping is gelokaliseerd op het schiereiland bij Venetië. Net als een aantal andere campings heeft deze een animatieteam, zwembaden en vele spelletjes. In de buurt van de camping zijn vele activiteiten, net als op de camping. Ook ‘s avonds is er voor de kinderen genoeg entertainment. De avonddisco bijvoorbeeld. Ook heeft de camping een eigen restaurant met lage prijzen. Bij je tent of stacaravan kan je ook eten, doordat het eten gewoon af te halen is. Kortom, genoeg te doen voor zowel de kinderen als de ouderen.

Reageren