Top 3 nationale parken van Canada

Dit jaar bestaat Canada 150 jaar! Om deze mijlpaal te vieren heeft de Canadese overheid besloten om iedereen gratis toegang te verschaffen tot ALLE nationale parken die het land rijk is. Laat Canada nou net een geroemd worden om zijn parken en natuurschoon. Bossen, schone meren, iceroads en een enorme hoeveelheid wildlife: Canada heeft werkelijk alles om de behoeften van een natuurliefhebber te bevredigen. Om het toerisme te stimuleren heeft de Canadese regering voor een aantal landen een elektronisch visum ingevoerd, het eTA voor Canada. Met dit elektronische visum is het voor burgers uit een tiental landen mogelijk om online, en zonder tussenkomst van het consulaat, een visum voor Canada aan te vragen. Nederland en België staan beiden op de lijst.

Als je besluit om in 2017 naar Canada te gaan kun je dus online je visa voor Canada aanvragen en gratis alle parken bezoeken. Waar wacht je nog op?

Jasper National Park

Het Jasper Nationale Park is gelegen in de provincie Alberta. Dit spectaculaire park is een stuk groter dan het Banff National Park, de nummer 2 in onze “must see parken van Canada”. Jaarlijks bezoeken miljoenen toeristen dit park om het landschap te bewonderen. Dit gebied staat ook bekend om haar wildleven. De kans is groot dat je tijdens een wandeling beren, bizons en vele soorten vogels tegenkomt. Een hotspot in het Jasper Park is het Maligne Lake met het Spirit Island. Het water is schoon en op rustige kun je hier ultiem genieten van de rust en schone berglucht. Ook de wandelfanaten komen hier aan hun trekken: het park heeft meer dan duizend kilometer aan wandelpaden. Vraag dus nu direct dat eTA aan, boek je vlucht naar Canada via een vliegticketvergelijker als Cheaptickets.nl en bewonder het natuurschoon.

Jasper National Park

Banff National Park

Midden in de Rocky Mountains vind je het wereldberoemde Banff National Park. Het is het oudste en, samen met het Jasper Park, de populairste trekpleister van Canada. Het hart van dit natuurgebied wordt gevormd door de “Columbia Icefields”. Dit is de grootste ijsvlaktes van het Noord-Amerikaanse continent. De hoogtepunten van het park zijn de felblauwe meren Moraine Lake en Lake Louise. Als je besluit naar Canada te reizen, wat ik je ten sterkste aanraad, dan is dit park een ervaring die je nooit zult vergeten.

Banff National Park

Gros Morne National Park

Je hebt je visum voor Canada aangevraagd, hij is goedgekeurd en je bent in Canada? Dan is het Gros Morne National Park een must see plek in Canada. Het park is genoemd naar de op één na hoogste berg van de bergketen Long Range, de Gros Morne. Dit natuurgebied wordt gekenmerkt door riffen, watervallen, fjorden, stranden en vissersdorpjes. Het Gros Morne park is een zeer geliefde plek waar veel toeristen kamperen, picknicken en wandelen. Ook is het mogelijk om een boottocht over één van de fjorden te maken.  De beste manier om dit park te verkennen is er doorheen te wandelen. De Gros Morne Mountain is één van de langste en uitdagendste wandeltochten. Een wat makkelijkere wandeling is de route van ongeveer 3 km. die naar de Western Brook Pond leidt.

Gros Morne National Park

ETA voor Canada aanvragen

Zoals je net al gelezen hebt heeft iedereen dit jaar gratis toegang tot alle nationale parken van Canada. Mis deze kans niet en boek snel een reis naar Canada.  Naast het boeken van een reis is het ook zeer van belang dat je de reisdocumenten, zoals het paspoort en de ETA in orde maakt. Heb je geen creditcard en wil je wel een Canadees visa kopen? Via Evisumservice.nl kun je met iDeal een visa kopen voor Canada.

Na goedkeuring van de reisdocumenten krijg je dezelfde dag nog je reistoestemming toegestuurd. Deze is geheel elektronisch en wordt bij het inchecken uitgelezen.

Fijne reis naar Canada!

Reageren