Top 10 luxe treinreizen ter wereld

Een luxe treinreis is een bijzondere ervaring. In de trein kan je genieten van de luxe van een goed hotel, het eten is uitstekend en onderweg heb je het mooiste uitzicht. Dit zijn tien geweldige luxe treinreizen.

treintickets boeken india

Rovos Rail Pride of Africa

Neem de treinrit van je leven met Rovos Rail. Deze luxueuse treinen rijden verschillende routes in Afrika. Kies bijvoorbeeld voor de drie dagen durende Cape Town Journey waarbij je door Zuid-Afrika meandert. Je komt door grasland, door de droge vlaktes van de Great Karoo en door spectaculaire bergranges. Er wordt regelmatig gestopt voor excursies. In de trein zelf word je verwend met vijfsterren kamers, heerlijk eten en een uitstekende service.

Belmond Royal Scotsman

Dit is een luxe trein die een reis maakt door de hooglanden van Schotland. Er zijn verschillende routes waaronder de Whiskey Journey en een golf tour. Onderweg stopt de trein bij verschillende locaties en ‘s avonds is er entertainment in de trein. Verwacht sensationele gerechten zoals warme duif salade. Voor het formele diner aan boord worden mannen verwacht in een smoking of, op z’n Schots, in een kilt.

Boek je internationale treintickets via de treinplanner van Internationale Trein NL.

Kyushu Seven Stars

Dit is de eerste luxueuse trein van Japan. Het eerste ritje van de trein was in 2013 en sindsdien zijn de tickets erg gewild. Zelfs zo gewild dat er een loterij systeem is opgezet waarmee de tickets worden verloot. Een rit met deze trein neemt je mee over het eiland Kyushu en er zijn onderweg enkele excursies. De langste reis duurt vier dagen en hoogtepunten van de reis zijn een wandeling door Yufuin en geweldig uitzicht over het Aso gebied.

Wist je dat Japan het meest succesvolle treinnetwerk ter wereld heeft op het gebied van vertragingen? Dit komt door de hypermoderne shinkansen die 99,8% op tijd rijd met een gemiddelde vertraging van 18 seconden.

Kyushu japan treinreis

Maharajas’ Express

Geniet van luxe in het land van de maharaja’s. Deze trein heeft verschillende routes, waarvan de langste acht dagen duurt. Deze route gaat van Mumbai naar Delhi, door het indrukwekkende Rajakstan. Elke dag zijn er excursies gepland zoals een jeepsafari of een kamelenrit door de woestijn.

Golden Eagle- Silk Road

Volg de zijderoute en de voetsporen van Marco Polo en Alexander de Grootte in deze luxe treinreis van Moskou naar Beijing. De route komt door vijf verschillende landen en passeert plaatsen waar je alleen met de trein kunt komen.

Golden Eagle – Trans Siberian express

Dit is een van de bekendste lange afstand treinroutes. De route gaat van Vladivostok naar Moskou maar je kunt ook de reis de andere kant op maken. Voor velen is het een erg bijzondere ervaring waarbij je een kijkje kunt nemen in het “echte” Rusland.

Rocky Mountaineer – Journey true the clouds

Deze route heet niet voor niets “Reis door de wolken”. Deze luxe trein neemt je mee door de hoge toppen van de Canadese Rockies met als hoogtepunt Mount Robson. Je komt onderweg door dramatische valleien, je passeert de wilde Fraser Canyon, de Albedra gletsjer en de indrukwekkende Pyramid waterval. En je hebt een grote kans om onderweg wilde dieren, zoals arenden of zwarte beren te zien.

The Indian Pacific

Deze Australische trein legt een afstand van 4352 kilometer af. De reis begint in Sydney en eindigt aan de andere kant van Australië, in Perth. Kies voor de Platinum klas als je in luxe wilt reizen. Onderweg kom je lang de indrukwekkende Blue Mountains, door de grote leegte van Nullabor en je zult een aantal ghosttowns en wijngaarden passeren.

The Orient Express

Dit is de meest luxe trein van Zuid-Oost Azië en hij neemt je mee door Thailand, Maleisië en Singapore. Onderweg zijn er excursies als een boottocht in de Kwai rivier en een bezoek aan Georgetown. Vanuit de trein heb je uitzicht op rijstvelden, fruitplantages en indrukwekkende kalksteenformaties.

Kwai

Tren Crucero

Deze vier dagen durende rit door de Andes van Equador is een geweldige ervaring. Je ziet het landschap veranderen van een tropische kustlandschap tot indrukwekkende bergen. Je komt langs meer dan tien vulkanen waarvan er één nog steeds actief is. De trein stopt bij hotels en restaurants, voor een bed en een maaltijd. In de trein zelf is een bar aanwezig voor drankjes overdag. Er zijn veel excursies tijdens de rit waaronder bezoek aan de inheemse gemeenschap Palacio Real.

Wil je meer lezen over treinreizen? Lees dan ons artikel over treinreizen in Europa.

Reageren