Top 10 beste restaurants in Rome

Ben je op vakantie in Rome, dan is er een aantal restaurants die absoluut het bezoeken waard zijn. Ze worden gezien als de beste restaurantjes van Rome, zowel wat betreft de prijs van het eten als de kwaliteit daarvan. Hier vind je een top 10 van de beste restaurants in Rome*.

1. Fritto

Fritto wordt gezien als het beste restaurant in Rome, dat gelegen is op vijf minuten loopafstand van de Sint Pieter Basiliek. Het restaurant blinkt uit in lunchgerechten, waarbij zonder menukaart wordt gewerkt. Vooral de antipasti is iets wat je eigenlijk niet kunt missen tijdens een vakantie in Rome.

Fritto Rome

2. Pizza Zizza Caffetteria Birreria Deserteria

Dit restaurant in Rome, doorgaans afgekort tot ‘Pizza Zizza’ is, zoals de naam al aangeeft een pizzeria. Hier worden echte, originele Italiaanse pizza’s gebakken (die doorgaans heel wat lekkerder zijn dan die van dr. Oetker). Het restaurantje is gelegen in de buurt van de Sint Pieter Basiliek en Piazza die Santa Maria.

3. Paraponzipo er pagnottellaro

Dit restaurant biedt allerlei kleine hapjes, schotels met vleeswaren en kaas en is vooral beroemd om de heerlijke belegde broodjes. De ligging is ideaal, want Paraponzipo ligt niet alleen dicht bij de Piramide di Caio Cestio, maar ook dicht bij een knooppunt van tram- en bushaltes.

Paraponzipo

4. Rab Coffee Food Spirits

Rab Coffee Food Spirits is met name bekend om de heerlijke koffie en drankjes die er worden geserveerd. Daarnaast worden allerlei gerechten geserveerd, met gegarandeerd verse ingrediënten. Het restaurant is buiten het centrum gelegen, vlakbij één van de grootste bioscopen van Rome.

5. Fresco Coronari

Gelegen dichtbij het Pantheon is Fresco Coronari een typisch Italiaans cafeetje. Het is vooral gespecialiseerd in antipasti en kleine gerechtjes. Het eten wordt allemaal lokaal geproduceerd en wordt dus niet ingevoerd.

6. Il Covo Ristobistrot

In Il Covo Ristrobistrot vindt je alles wat thuishoort bij een Italiaans restaurant: van de pasta en de pizza tot de bekende brood- kaas- en vleesplankjes. Omdat het gelegen is op loopafstand van de Borghese, is de bistro goed bereikbaar en zeer geschikt voor zowel lunch als diner.

Il-Covo

7. Rinfresco a Domicilio Roma

Rinfresco a Domicilio Roma is niet gelegen in de nabijheid van grote of bijzondere bezienswaardigheden in Rome. Het is uitermate gewild omdat het restaurant ook een cateringservice heeft waarvan de kwaliteit onovertroffen is en dat door de hele stad bezorgd.

8. Elettroforno Frontoni

Dit restaurant is gelegen bij de San Paolo basiliek en tevens bij een aantal universiteitsgebouwen in Rome. Het is gespecialiseerd als pizzeria, met een ongekend aantal verschillende pizza-soorten op het menu. Het restaurant is goed bereikbaar via metro en bus.

9. Likeat

Als je na al dat Italiaanse eten even geen zin meer hebt in pasta, pizza of antipasti, kun je naar Likeat gaan. Dit kleine restaurant biedt allerlei belegde broodjes en broodplankjes aan, waardoor je kunt genieten van een andere kant van de Italiaanse keuken. Het restaurantje ligt op loopafstand van het Vaticaan.

10. Stile Benaco

Stile Benaco heeft de gasten iets heel bijzonders te bieden. Het is een soort sushi-restaurant, maar dan met typisch Italiaanse gerechtjes. Het restaurant ligt op loopafstand van de Borghese maar is ook goed te bereiken met metro en bus.

Wat vindt jij het beste restaurant in Rome? Heb je nog goede tips voor ons? We horen het graag van je in de comments!

Bron: alle foto’s zijn afkomstig van de facebookpagina’s van de betreffende restaurants.

* De top 10 restaurants zijn in November 2015 gemeten op Tripadvisor.

Bekijk ook de top 10 restaurants in Malaga, de top 10 restaurants in Porto of de top 10 restaurants in Praag.

Reageren