Toer met de bus langs de Engelse kust

Engeland heeft als eiland erg veel kustlijn en hier zitten de mooiste pareltjes verstopt. Denk aan sfeervolle dorpjes, gezellige steden en prachtige kliffen. De bus is een goede manier om langs de kust te reizen in Engeland. Zo kun je samen met vrienden of familie op pad en je kunt onderweg genieten van het prachtige uitzicht. Huur een camper waar je in kan slapen. Of kies ervoor om een touringcar te huren met chauffeur wanneer je met een grotere groep bent.

Deze plekken aan de Engelse kust mag je niet missen als je een bustoer gaat maken:

Deal

Waan je terug in de jaren ’50 in dit pittoreske dorpje dichtbij het veelbezochte Dover. Deal is een dorp met dunne kiezelstraatjes en gezellige pubs. Ook indrukwekkend is het Deal kasteel en het dichtbij gelegen Walmer kasteel.

deal engelse kust

Lulworth Cove

Deze baai heeft misschien een gekke naam, maar dat vergeet je al snel als je hem ziet. De ronde groene baai is prachtig met een mooi strand en indrukwekkende kliffen. In de omgeving kan je mooie wandelingen maken en in de buurt zijn enkele sfeervolle dorpen.

lulworth cove engelse kust

Hastings

Dit oorspronkelijke vissersdorp is een populaire badplaats bij de Engelsen en bij toeristen. Hastings ligt aan een mooi strand met gladde kiezels en heeft een levendige promenade. Vanuit het dorp heb je uitzicht op de West Hill. Een mooie heuvel waar je met een kabelbaan ritje op kan komen. Op West Hill liggen de ruines van het Hastings kasteel die een bezoek waard zijn.

Brighton

In deze stad aan de kust is erg veel te doen. Het is een hippe stad met een creatieve sfeer. Denk aan street-art, kleine boetiekjes en sfeervolle terrasjes. Wat je zeker niet mag missen in Brighton is de pier en de Royal Pavillion.

brighton engelse kust

Southwold

Dit is een erg kleine karakteristieke badplaats met kleurrijke huizen en strand hutten. Southwold is leuk om in een middag te bezoeken. Southwold ligt in het beschermde natuurgebied Suffolk Coast & Heaths met mooie heidevelden. Het is daarom ook leuk om de omgeving te verkennen.

De Seven Sisters

Dit zijn een indrukwekkende serie witte kalkrotsen die hoog boven de zee en het strand uittoren, niet ver van Brighton vandaan. Het is een prachtige plek om even uit te waaien en om te genieten van het uitzicht.

Flamborough Head

Wederom een dorpje aan een indrukwekkende kustlijn. Je vind hier mooie ruige kliffen boven de blauwe zee. Ook hier kan je goed wandelen. Daarnaast staat het bekend om de vele vogels die je hier kan spotten.

flamborough head

Whitby

Gelegen aan de Noord-Oost kust is dit gezellige stadje met mooie historische bezienswaardigheden. Je kunt vanuit deze stad langs de kust naar  Robin Hoods Bay lopen. Dit is een ander interessant kustdorpje.

Reageren