Toch je droomreis maken?

Wil je eindelijk een droom uit laten komen; namelijk die ene droomreis maken, maar heb je niet voldoende budget voor? Velen zullen in dit geval geld lenen. Zo kan je droom toch werkelijkheid worden. Enkele voorbeelden van droomvakanties waar mensen aanzienlijke bedragen voor lenen zijn vakanties in Azië, Noord-Amerika of Zuid-Amerika.

Is het de moeite waard om te lenen voor zo’n droomreis?

Net als iedere droomreis kan verschillen is het zo dat de waarde die mensen aan de reis hechten het lenen van geld waard kan maken of niet. Tevens heeft de bestemming hier ook enigszins invloed op. De keuze uit kamperen, een hostel of hotel heeft ook zeker invloed op het budget. Sommigen zijn tevreden met minder, anderen kunnen geen genoeg van comfort krijgen.

Na zorgvuldige inventarisatie van de kosten en alle bijkomstigheden kan een afweging gemaakt worden: Is dit het waard? Let ook dat er rente bij de lening betaald moet worden, zo valt het uiteindelijk terug te betalen bedrag hoger uit.

Enkele voor -en nadelen van een lening voor je droomreis

Enkele voordelen:

  • De droomreis kan vrijwel direct geboekt worden als er genoeg vooronderzoek is gedaan.
  • Een droomreis wordt niet voor niets een reis van je dromen genoemd. Het kopen van deze reis op krediet maakt het mogelijk deze reis toch te maken, ook al is het budget niet beschikbaar. Tevens, je zal hoogstwaarschijnlijk meerdere nieuwe mensen leren kennen, wat nooit weg is. Denk aan zaken als levenservaring, reiservaring, het leren kennen van nieuwe culturen en jezelf verbreden zijn enkele voorbeelden van aanzienlijke voordelen van reizen.

Enkele nadelen:

  • Omdat banken graag hun geld terug willen zien, verstrekken zij niet zomaar een lening naar iedereen. Ook met de kredietcrisis vers in het geheugen zijn banken hier minder vrij in geworden.
  • Bij een lente komt, zoals benoemd, rente kijken. Je betaalt de verstrekker van de lening dus eigenlijk meer terug dan dat je hebt gekregen.

Wil je zelf ook graag die droomreis boeken?

Zou je zelf graag ook je droomreis maken en wil je hiervoor een lening afsluiten?

Net zoals andere producten en diensten is het altijd verstandig de verschillende aanbieders te vergelijken, zodat je zeker weet dat je niet teveel betaalt. Verschillende banken hanteren namelijk andere voorwaarden en rentevoeten.

Reageren