Tivoli pretpark in Kopenhagen

Ben je in de Deense hoofdstad, breng dan zeker een bezoek aan dit pretpark, midden in de stad. Het heeft een geheel eigen sfeer en kan bezocht worden tot ‘s avonds laat!

tivoli pretpark

Het Tivoli pretpark in Kopenhagen, een lange geschiedenis

Het Tivoli attractiepark in Kopenhagen is één van de oudste pretparken in de wereld. Een zekere Georg Carstensen richtte het op in 1843. Wat een gebeurtenis moet dat geweest zijn! In 1914 bouwde men de eerste houten achtbaan. Deze is tot en met vandaag, een beetje piepend en krakend, in gebruik. In 1926 werden de eerste botsauto’s geïntroduceerd. In 1943 werd voor de verjaardag van het pretpark in Kopenhagen een reuzenrad opgezet. Een bijzonder romantisch ritje, ook vandaag nog. In de jaren 50 bezocht Walt Disney himself het park om inspiratie op te doen voor zijn later imperium.

Er wordt voortdurend geïnvesteerd in het aanbod van attracties. In 2006 opende nog de hoogste zweefmolen ter wereld (liefst 80 meter hoog). Ook ‘De Duivel’, een achtbaan die spannende loopings maakt, is zo een voorbeeld.

Tivoli pretpark Kopenhagen

Veel meer dan alleen attracties

Het leuke aan pretpark Tivoli in Kopenhagen is dat er veel meer te beleven is dan alleen attracties. Zo komt jong en oud aan zijn trekken in dit stadspretpark. In de zomer staat er een groot podium opgesteld, en worden optredens gegeven. Het park is verlicht met 115.000 gloeilampen, dat zorgt dan voor een feeërieke sfeer. Maar er zijn ook tuinen (de Japanse tuin bijvoorbeeld) en parkjes, om uit te rusten of te picknicken. Pantomime kan je gaan bekijken in het theater, klassieke muziek wordt gebracht in de Tivoli concertzaal. En wie een Chinese tempel wil zien, ook dat kan in het Tivoli park.

Ook aan de innerlijke mens werd gedacht. En niet alleen fastfood restaurants vinden er hun plekje. De fish hand chips, frikandellen en burgers vliegen er bijna letterlijk om je oren. Ook echt culinair feesten kan er in verschillende restaurants. Bij Fru NIMB eet je Deense sandwiches, een klassieke lunch. FÆRGEKROENS BRYGHUS moet je zeker proberen als je je wil verliezen in de lokale keuken. Vergeet niet te reserveren voor deze populaire plekken.

tivoli kopenhagen

Tickets vooraf boeken

Ontdek de wereldberoemde tuinen van Tivoli in Kopenhagen, ‘s werelds op een na oudste pretpark. Boek hier vooraf je tickets zodat je van je snelle toegang kunt genieten aangezien je niet in de rij hoeft te staan bij de ingang. Ontdek het park, geniet van de prachtige tuinen en bloemen en stop voor een drankje in een café.

Ga je voor de vele achtbanen die het drukbezochte themapark van Scandinavië rijk is? Dan raden we je aan om deze dagtickets vast te leggen, zodat je niet los hoeft te betalen per attractie. Laat je innerlijke kind los en probeer de meer dan 30 achtbanen die het attractiepark in Kopenhagen rijk is!

Sta niet onnodig in de rij door vooraf je tickets te boeken!

Langer blijven, boek een hotel

Krijg je geen genoeg van het Tivoli park, dan kan je dicht in de buurt verblijven in verschillende hotels. Wil je jezelf echt verwennen, dan is het NIMB hotel (zie ook het restaurant) een bijzondere optie. Vijf sterren verwennerij, midden in het Tivoli park.

Ben je in Kopenhagen, bezoek dan zeker het Tivoli park. Amusement van de bovenste plank met een historisch kantje, een bijzondere sfeer en lekker eten. Klinkt als een ideale vakantiedag, niet?

Praktisch informatie over het attractiepark

Je vindt het Tivoli park aan de Vesterbrogade 3 (er zijn ook ingangen aan H. Chr. Andersens Boulevard, Tietgensgade en Bernstorffsgade). Volgende openingsuren houdt het park aan: 11u00-24u00. Van half september tot half april (soms ook tijdens weekdagen in mei en juni) sluit Tivoli meestal om 23u00. Voor de tickets van het Tivoli pretpark betaal je 99 kronen. Alle actuele gegevens vindt je hier: http://www.tivoligardens.com/en. Tickets boek je vooraf op deze website.

Reageren