7 tips voor de perfecte vakantie in eigen tuin

Blijf jij komende vakantie in Nederland? Dan wil je hier natuurlijk optimaal van genieten. En wie zegt dat je het ultieme vakantiegevoel niet naar je eigen tuin kunt halen? Er zijn genoeg leuke dingen om te ondernemen waardoor je heerlijk kunt ontspannen en genieten in je eigen stekkie. Met de volgende tips wordt jouw vakantie in eigen tuin onvergetelijk.

1. Zet een opblaasbaar zwembad neer

Vooral tijdens warme dagen is het fijn om voor een beetje verkoeling te kunnen zorgen. En hoe kan dat nu beter dan in je eigen zwembad? Deze zijn er tegenwoordig in alle soorten en maten en voor ieders budget. Geniet met het hele gezin in een super de luxe zwembad die groot genoeg is voor iedereen of zet een bad neer speciaal voor de kinderen. Schaf een zwembad aan die goed in je tuin past qua formaat en vorm. Een opblaas zwembad kopen doe je gemakkelijk online zodat je binnen een paar dagen kunt genieten van het verfrissende water.

2. Haal het strand naar je tuin

Als jij niet naar een tropisch strand kunt, dan haal je dat strand toch lekker naar je eigen tuin? Er zijn tal van leuke accessoires te koop waardoor je je meteen op Ibiza waant wanneer je deze in je tuin zet. Denk aan echte of nep palmbomen, hangmatten, gezellige lichtjes of tuinposters van de meest exotische stranden ter wereld. Het hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn om een beach gevoel te creëren! Maak er een heerlijke tropische cocktail bij en het plaatje is helemaal compleet.

3. Heb je kleine kinderen, zorg dan voor een goede babyfoon

Als je kleine kids hebt die bijvoorbeeld nog moeten slapen overdag, is het wel zo prettig om alsnog ongestoord te kunnen genieten. En een goede babyfoon is hiervoor essentieel! Vaak kopen ouders een standaard babyfoon met basic functies. Maar er zijn tegenwoordig veel professionelere babyfoons op de markt. Denk bijvoorbeeld aan een babyfoon met een 3D camera die volledig rond kan draaien met een geavanceerd nachtlicht. Ook zijn de bevestigingsmogelijkheden bij de “nieuwere” babyfoons stukken beter. Op deze manier kun je gewoon blijven relaxen, zonder dat je constant naar de babykamer hoeft te lopen.

4. Doe leuke campingspelletjes

Bij het ultieme vakantiegevoel horen natuurlijk ouderwetse (of nieuwe) campingspelletjes. Hier kun je je de hele dag mee vermaken! Haal bijvoorbeeld badmintonrackets of een volleybal en span een net in je tuin zodat je wedstrijdjes kunt doen. Ook jeux de boules blijft natuurlijk een klassieker en tegenwoordig is het Scandinavische campingspelletje Kubb ook helemaal in. Nodig vrienden of familie uit en beleef met elkaar een heerlijke spelletjesmiddag in eigen tuin.

Lees ook: zo waan je je rond de Middellandse zee in eigen tuin.

5. Zet een tent op in je tuin

Wie zegt dat je alleen kunt kamperen op de camping? Dit kan ook prima in je eigen tuin! Heb je toevallig al een tent, zet deze dan op een mooie plek in het gras met campingstoeltjes en een tafeltje erbij. Kook (of eet) bij je tent, doe er in de avond spelletjes en slaap er ook daadwerkelijk in. Wanneer je geen tent hebt kun je deze online of bij verschillende winkels voor een prikkie aanschaffen. Maar lenen is dan natuurlijk nog beter. Er zijn vast wel mensen in de buurt of in de familie met een tent. Vooral voor een vakantie in eigen tuin met kinderen is dit een super leuke beleving!

6. Transformeer je tuin in een waar yoga paradijs

Vind jij een aantal van de bovenstaande tips net iets te actief, dan is het misschien meer wat voor jou om de rust in je tuin te halen. Koop (of leen) een yogamatje wanneer je die nog niet hebt en leg deze op een mooie plek (liefst tussen mooie bloemen en planten) in je tuin. Maak er een ritueel van om iedere ochtend, avond of middag een half uurtje (of langer) een yoga sessie te doen met jezelf. Voor nóg meer ontspanning kun je ook nog wilde bloemzaadjes in je tuin strooien om er uiteindelijk een prachtig wildboeket van te plukken. Ontspanning op en top!

7. Lekker eten en drinken

Het vakantiegevoel is niet compleet zonder dat daar heerlijke maaltijden en drankjes aan te pas komen. Doe (samen met de kinderen) boodschappen en haal een hoop lekkere, tropische dingen in huis om deze vervolgens samen te bereiden. Spreid alle producten uit op de buitentafel en maak er een waar eet walhalla van. Koop bijvoorbeeld kokosnoten, ananas, mango en meloen, verschillende ham en kaassoorten en vlees of vis voor op de barbecue. Een exotisch muziekje erbij en je dag kan niet meer stuk.

Met bovenstaande tips haal jij de vakantie binnen de kortste keren in je eigen tuin. Geniet van je staycation terwijl je je in buitenlandse sferen waant!

Reageren